"Willen kijken hoe wolvarkens het bij ons doen"

Buitenverwachting experimenteert met Mangalica varken

Zaterdag 3 mei begint het oogstseizoen weer op Boerderij Buitenverwachting aan de Vlietkade 2 in Hoogmade. Dan kan er weer groente geplukt, gesneden, geknipt of uitgegraven worden in de zelfoogsttuin van Buitenverwachting. Zaterdag begint niet alleen het oogstseizoen. Ook worden de Mangalica biggen aan het publiek voorgesteld.

Corneel van Rijn: "Deze biggen worden 'gecrowdfund'. Tijdens de kennismakingsborrel, die begint om 15:00 uur, kunnen ze worden bekeken en gevoeld. Ook krijgen ze een naam en kan een ieder die een stukje eigen varken wil, een varkensdeel kopen." Voor deze borrel dient men zich aan te melden via info@boerderijbuitenverwachting.nl.In deze brief staat meer informatie over het Mangalica varken:

"Op Boerderij Buitenverwachting willen we graag experimenteren met het Mangalica varken. De Mangalica staat dicht bij de natuur, bij het wilde zwijn en kan het hele jaar buiten lopen. De biggen hebben bijvoorbeeld ook strepen net als de biggen van het wilde zwijn."

"De Mangalica is behaard vandaar de naam wolvarken en komt oorsprongelijk uit Oost Europa. De exclusieve Mangalica groeit langzaam en heeft heel bijzonder vlees dat mooi dooraderd is, ook het vet is anders en smakelijker. Onderzoek van de Universiteit van Debrecen, Hongarije heeft aangetoond dat het wolvarken onverzadigde vetzuren heeft. Het Omega 3-gehalte is 2 à 3 maal hoger dan vis.""De Mangalica is het meest gehypte varken van het moment en staat op het menu van allerlei bijzondere restaurants. We hebben een aantal biggen van het wolvarken VOF op het oog om op onze boerderij te houden. We willen kijken hoe de wolvarkens het bij ons doen, ook in verhouding tot de Bonte Bentheimers waar we al ervaring mee hebben. We zijn benieuwd hoe de Mangalica's groeien en uiteindelijk hoe ze smaken. We gaan de Mangalica's dan op een zo natuurlijk mogelijke wijze houden. Dus zo min mogelijk ingrepen, gezonde gevarieerde voeding die ze gedeeltelijk zelf bij elkaar moeten scharrelen en daardoor ook gezonde varkens die geen medicatie nodig hebben."

"Iedereen kan hier aan mee doen, want deze biggen willen we op de boerderij krijgen door middel van crowdfunding. Investeer nu 50 euro voor een varkensdeel, en ontvang in ruil hiervoor een exclusief Mangalica vleespakket van 4 kilo en wordt uitgenodigd voor een kennismaking, een bijeenkomst in de zomer en een slachtfeest in de slachtmaand november met proeverij. Er is inmiddels al voldoende interesse getoond, wij zijn daarom al afspraken aan het maken om de biggen te bekijken en op te halen. Als de biggen op de boerderij zijn worden alle aspirant crowdfunders uitgenodigd om met de biggen kennis te maken. Een ieder krijgt dan voor elk varkensdeel een certificaat. De betaling van de varkensdelen kan van tevoren worden overgemaakt of op de dag zelf contant worden voldaan."

Voor meer informatie: info@boerderijbuitenverwachting.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.