Nathan Vennekens heeft op 'Kloppendhard' een blog gewijd aan zijn spontane bezoek aan Domein Aldenborgh in Eys. In plaats van Koningsdag te vieren besloot de blogger langs te gaan bij biologische wijnmakers Peter en Gerrie Pelzer van Domein Aldenborgh, gelegen in het Limburgse heuvellandschap. Hij had in het Amsterdamse restaurant Fyra al eens mogen proeven van de wijn uit Eys. Aangezien hij zaterdag 26 april toch in de buurt was, besloot hij langs te gaan bij Domein Aldenborgh.
Peter Pelzer met de Eyra - een mousserende rieslingwijn die zijn naam ontleend aan de rechtspraak die vroeger plaatsvond op de berg waar de wijngaard gevestigd is. Eyra betekent 'oor' in het Noors.
Door middel van de enthousiaste blog wil hij Peter en Gerrie bedanken voor de spontane tijd die zij namen om uitleg te geven over hun prachtige product en productieproces. Hij was zeer onder de indruk en dat blijkt ook uit de blog.
Klik hier om de blog te lezen.

Abonneren
Vacatures
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
Top 5 - gisteren
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Lidl zet in op biologische huismerken
- Pipie Smits van Oyen is nieuwe voorzitter Biohuis
- Speeltuin voor opgehokte kippen
- Picnic overtreedt, volgens NVWA, de wet met goedkopere Duitse A-merken
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-31 Vertrouwde wijn in nieuw jasje
- 2023-01-30 Zeeuwse bio-limonadesroop nu ook in kleine flesjes
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht
- 2023-01-04 De populairste tulsi kruidentheeën in één doosje
- 2022-12-20 Nieuw: Lima granendranken met zeewier
- 2022-12-09 Uit de kelder gegroeid
- 2022-12-08 Moj: pure bio-limonade uit een klein Gronings dorpje
- 2022-12-06 EW's 60 beste wijnen van 2022: minder dan de helft biologisch
- 2022-12-05 Nieuw: OERsap Elstar Appel - biodynamisch appelsap uit Flevolandse boomgaard
- 2022-12-05 Kaap koffie van start
- 2022-11-30 Duitse startup specialiseert zich in biologische alcoholvrije wijn
- 2022-11-25 De Budelse Brouwerij introduceert biologisch abdijbier Capucijn Blond
- 2022-11-23 BATU Gold Rush – limited edition 'non-alc bling bubbels'
- 2022-11-23 JetDrinks groeit met 55% en breidt magazijn verder uit
- 2022-11-22 'De schoonste koffie ter wereld' als eerste bij Gimsel
- 2022-11-21 "We hebben echt verrassende wijnen met veel storytelling"
- 2022-11-15 Luipaardgekko reist mee met lading Spaanse bio-wijn
- 2022-11-11 "In de biologische wijnen en natuurwijnen is een veel breder smaakpallet beschikbaar"