10 en 11 mei in Zeewolde

Aanmelden voor Masterclass Joel Salatin: er kan nog meer bij!

Boer en schrijver Joel Salatin (VS) spreekt in de loop van zijn Nederlandse tournee tijdens een drietal openbare events een algemeen publiek toe. Ook zal hij verschillende groepen koplopers, waterdragers, opinieleiders en bestuurders in voedsel- en landbouwkringen gaan ontmoeten. Daarnaast richt hij zijn volle aandacht twee dagen lang op de 'bouten en moeren' van het agro-ecosysteem van Polyface Farm.

Tijdens de Masterclass op 10 en 11 mei gaat het over bodem, begrazing, gezondheid, rundvee, pluimvee, varkens, konijnen, en ook bosbouw, waterbeheer, klimaat en compostering. Bovendien komt zijn aanpak voor directe verkoop en de opleiding van nieuwe generaties boeren grondig aan bod.De Masterclass is bedoeld voor boeren en andere agroprofessionals - en voor wie daarvoor in opleiding is. Met de groeiende interesse in een aanpak als die van Salatin - die in het Engels 'beyond organic' wordt genoemd - en de praktijkervaring die sommige ook al aan het opbouwen zijn, zoals via Pure Graze, kunnen er naderhand ook meer meters worden gemaakt. Dat zal er op iedere plek weer anders uitzien, maar de principes die Salatin daarvoor aanreikt zijn universeel.

De Masterclass vindt plaats op de Zonnehoeve in Zeewolde; de zaal 'Maalderij' is heel ruim, en er kan dus nog wel meer bij!

Wie zich nog wil aanmelden doet dat via salatincursus@gmail.com.

Informatie is te vinden op www.salatinnaarnederland.nl/programma.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven