Groente & Zo uitgegroeid tot volwaardige natuurvoedingswinkel

"Vroeger had ik een bakfiets met wat groenten aan de weg staan", herinnert Maarten Dijkstra zich, "nu hebben we hier een winkel met een volledig assortiment biologische groenten en fruit, zuivel, vlees en droogwaren." Groente & Zo is gevestigd aan Moleneinde 17 in Dwingeloo.

Er worden ook wijnen, brood en zelfs schoonmaakmiddelen verkocht. "We hebben een enorme groei doorgemaakt, vooral omdat we goed zijn gaan inspelen op de vragen van de klanten. Zo kunnen we nu naast biologisch ook alle soorten dieetproducten leveren. Onze uitgangspunten zijn echter niet veranderd. Van de groente die twintig jaar geleden in de bakfiets lag, wisten we precies waar het vandaan kwam, en dat weten we van onze producten nu nog steeds."

Voedselveiligheid

"Al twintig jaar halen we groente bij telers uit de directe omgeving. We kennen ze inmiddels door en door. Als we de sla komen halen, kijken we even hoe de bloemkool geplant wordt", vertelt Maarten.

Ook voor de herkomst van bijvoorbeeld het vlees durft Maarten zijn handen in het vuur te steken: "Ons vlees voldoet niet alleen aan de strenge bio-eisen. Het komt ook nog eens bij een boer vandaan die zelf slacht. De biggen en kalfjes worden bij hem geboren en gaan bij hem naar de slager. Daar zit geen enkele vage handelaar tussen."

Beleving

"Eten en drinken is meer dan noodzakelijke voedingsstoffen in je mond stoppen", vult Kitty, de partner van Maarten aan. "Wij vinden dat eten en drinken een beleving op zich moet zijn. We besteden daarom veel aandacht aan de smaak en kwaliteit van onze producten en de wijze waarop ze geproduceerd zijn", zo legt zij uit. "Eigenlijk is de keuze voor biologisch voor ons dan ook vanzelfsprekend."

Klanttevredenheid

"Wij doen er veel aan om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten", zo legt het ondernemers stel uit. Met dat in hun achterhoofd zijn Maarten en Kitty de afgelopen tijd nog eens kritisch door het assortiment gegaan. "Sommige producten hebben we eruit gehaald omdat er eigenlijk geen vraag naar was. Daardoor kwam er ruimte voor nieuwe producten. Op deze manier passen we ons steeds weer aan aan de wensen van de klanten en mochten we een product niet hebben, dan kunnen we het altijd bestellen."

Extra openingstijden

Door de hoge klanttevredenheid en het uitgekiende assortiment, loopt de winkel inmiddels zo goed dat Maarten en Kitty hebben besloten de openingstijden te verruimen. "Vanaf 1 mei zijn we naast elke dinsdag, vrijdag en zaterdag voortaan ook op donderdag open. Om dat te vieren hebben we de complete entree van de winkel aangepast zodat het nu nog gezelliger wordt om even bij ons binnen te lopen. En natuurlijk hebben we de eerste maand ook extra leuke aanbiedingen."

Voor meer informatie: www.groente-enzo.nl

Bron: de krant van midden-drenthe.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.