Jaco Burgers boegbeeld biologische landbouw LTO Noord

Het Algemeen Bestuur van LTO Noord heeft per 1 mei 2014 de heer Jaco Burgers (45) benoemd als boegbeeld biologische landbouw. De heer Burgers volgt daarmee Evert Rienks op, die op dezelfde datum zijn functie neerlegt.

Met Jaco Burgers heeft LTO Noord een ervaren bestuurder aangetrokken met veel kennis over de biologische akkerbouw. Als directeur van ERF BV (Exploitatie Reservegronden Flevoland), een biologisch akkerbouwbedrijf van bijna 2000 hectare, houdt hij zich daar dagelijks mee bezig. Daarnaast participeert hij in een landbouwonderneming in de Oekraïne. Burgers is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Brabantse Biesbosch en heeft gestudeerd aan de Agrarische Hogeschool Delft. Hij is woonachtig in Numansdorp (Z-H).

Burgers wordt binnen LTO Noord tevens voorzitter van de nieuw te vormen sectie West Biologische Landbouw (provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). Daarnaast volgt hij Evert Rienks op als lid van de vakgroep Biologische Landbouw LTO Nederland en als lid van de Bioraad van het Biohuis.

Burgers maakt zich in zijn rol als boegbeeld sterk voor een proactieve houding van de vakgroep en realistische regelgeving. "Ik vind het belangrijk dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen", laat Jaco Burgers weten. "We moeten proactief blijven en proberen om vooruit te lopen op de Europese regelgeving, zodat we ons onderscheiden van de biologische landbouw in andere landen. Daarnaast wil ik me sterk maken voor realistische regelgeving en een breed rassenpakket aan zaden." Hij noemt het gebruik van 100% biologische mest als voorbeeld voor realistische regelgeving. "Ik ben voor 100% gebruik van biologische mest, maar dat moet wel beschikbaar zijn in de juiste samenstelling en tegen reële prijzen", stelt hij. Burgers wil zich inzetten om de samenwerking tussen de verschillende sectoren in de biologische landbouw te bevorderen. Tot slot wil hij de verbinding met de reguliere landbouw verbeteren. "We hebben veelal dezelfde problematieken en kunnen van elkaar leren. Het is goed om daarin samen op te trekken", aldus Burgers.

Voor meer informatie: www.ltonoord.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven