Joel Salatin geeft op 8 mei de aftrap van zijn meerdaagse bezoek aan Nederland op de Pure Graze-boerderij van Erik Heuvelink in Hengevelde (Overijssel). Als bedrijfssysteem is Pure Graze destijds ontwikkeld vanuit de inspiratie die Salatin daarvoor bood, en Heuvelink is heel gelukkig met de stap die hij hiervoor heeft gezet. Vooral het dynamische beheer van zijn weilanden, waarin het vee een rijk 'saladebuffet' van gras, klavers en kruiden krijgt voorgezet, heeft duidelijk positieve effecten op de bodem, de gezondheid van zijn dieren, en de biodiverseiteit.
Na een rondleiding ter plekke doet Salatin zijn verhaal over voedsel, kwaliteit en de relatie met de manier van produceren. Onder leiding van Sandra van Kampen, Urgenda's programmamanager voor Duurzaam Voedsel, gaat hij met aanwezigen in gesprek over mogelijkheden om dit soort systemen actief te ondersteunen, ook via de consumenten, hun keuzes voor bijzondere producten en strategiëen als direct marketing. Daarna volgt een proeverij van Pure Graze-producten.
Joel Salatin.
Aanmelden kan via sandra.van.kampen@urgenda.nl.
Voor meer informatie: www.salatinnaarnederland.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
- Lidl zet in op biologische huismerken
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-07 Politici bezoeken bio-bedrijven
- 2023-02-07 Weer gevarieerd aanbod op Organic Africa Pavilion
- 2023-02-07 Studenten Warmonderhof op reis door de biodynamische landbouw
- 2023-02-06 Van 'Hoe dan wel?' naar 'Het kan wel' op Groenboeren Conferentie
- 2023-02-06 Coöperatie Reichenau-Gemüse: 46% van het totale volume wordt in biologische kwaliteit geteeld
- 2023-02-02 BIOFACH/VIVANESS 2023: wederom meer dan 100 Nederlandse exposanten
- 2023-02-02 16 februari: Slotevent Leve(n)de Bodem Brabant
- 2023-02-02 Nieuwe bio-projecten Vlaanderen goedgekeurd
- 2023-02-01 Allereerste editie van De Moestuinbeurs: 17 en 18 maart
- 2023-01-31 Groenboeren Conferentie 'Hoe dan wel?': zaterdag 4 februari op Educatorium UvU
- 2023-01-30 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond?
- 2023-01-26 Biologisch blijkt crisisbestendig tijdens algemene inflatie
- 2023-01-25 Fotoreportage 36ste editie SIVAL
- 2023-01-25 Avondklas zaadteelt in de biologische landbouw
- 2023-01-24 Moestuincursus door Jan Weijsenfeld in Empe
- 2023-01-23 Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- 2023-01-20 Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- 2023-01-18 Biobeurs goed van start ondanks afwezigheid minister Adema
- 2023-01-18 Driedelige documentaireserie: De bodem bereikt
- 2023-01-17 Melkvee Studiedagen Reudink op 24 januari en 9 februari