Joel Salatin geeft op 8 mei de aftrap van zijn meerdaagse bezoek aan Nederland op de Pure Graze-boerderij van Erik Heuvelink in Hengevelde (Overijssel). Als bedrijfssysteem is Pure Graze destijds ontwikkeld vanuit de inspiratie die Salatin daarvoor bood, en Heuvelink is heel gelukkig met de stap die hij hiervoor heeft gezet. Vooral het dynamische beheer van zijn weilanden, waarin het vee een rijk 'saladebuffet' van gras, klavers en kruiden krijgt voorgezet, heeft duidelijk positieve effecten op de bodem, de gezondheid van zijn dieren, en de biodiverseiteit.
Na een rondleiding ter plekke doet Salatin zijn verhaal over voedsel, kwaliteit en de relatie met de manier van produceren. Onder leiding van Sandra van Kampen, Urgenda's programmamanager voor Duurzaam Voedsel, gaat hij met aanwezigen in gesprek over mogelijkheden om dit soort systemen actief te ondersteunen, ook via de consumenten, hun keuzes voor bijzondere producten en strategiëen als direct marketing. Daarna volgt een proeverij van Pure Graze-producten.
Joel Salatin.
Aanmelden kan via sandra.van.kampen@urgenda.nl.
Voor meer informatie: www.salatinnaarnederland.nl
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Joel Salatin meets Pure Graze
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging
- 2023-09-12 Bio-boerderijen openen deuren tijdens Rotterdam de boer op!-dagen
- 2023-09-12 Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken
- 2023-09-08 Aardappelspektakel Potato Europe 2023 internationaler dan ooit
- 2023-09-08 "We kunnen best naar een ecologisch verantwoord eetpatroon"
- 2023-09-07 Jaarlijks Transitiecafé Consumptiegoederen: 18 september
- 2023-09-07 Meino Smit geeft lezing in bibliotheek Boxtel: 20 september
- 2023-09-06 Nieuwe rassen, groenteconcepten en demonstraties tijdens Bejo Open Dagen