Haantjes van Lankerenhof in NOS op 3

De haantjes van biologisch legpluimveebedrijf De Lankerenhof beleefden gisteren (woensdagavond 22 april) hun 'moment of fame' in NOS op 3. Dit in een item over het project 'Haantje de Coq'. Normaal gesproken hebben de haantjes geen functie en worden ze gelijk de eerste dag afgemaakt. Het project heeft als doel om de haantjes terug op het menu te krijgen.

In de reportage komen onder meer projectleider Maurits Steverink en biologische legpluimveehouder Chris Borren van De Lankerenhof in Voorthuizen aan het woord. Maurits wordt gevraagd waarom het haantje weer terug op de markt moet komen. "Het haantje is een soort vergeten groente onder de kip", aldus Maurits. Vervolgens komt Chris aan het woord, hij geeft haantjes een tweede kans door ze een goed en zinvol leven te geven gedurende twaalf weken.Verslaggeefster Hilde Bouwman vraagt vervolgens aan klanten bij een slager of ze het vlees zouden kopen. "Het is totaal anders van smaak dan de gewone vleeskuiken. Je moet het eigenlijk gewoon uitproberen", aldus Chris.Klik hier om de uitzending te bekijken. De haantjes komen vanaf 6:20 aan bod.

Voor meer informatie: www.haantjedecoq.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.