Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik wil het graag rustiger aan gaan doen"

Opvolger gezocht voor bio-fruitteeltbedrijf De Katijf

Tholen - Biologisch fruitteeltbedrijf De Katijf staat te koop. Eigenaar Gerard van Noord wil om gezondheidsredenen zijn bedrijf in Tuil overdragen of verkopen en heeft daarvoor nog geen geschikte kandidaat gevonden. Gerard: "Ik was altijd druk, druk, druk. Ik ben inmiddels 55 jaar oud en wil het graag rustiger aan gaan doen. Daarom wil ik binnen nu en één jaar stoppen."



Gerard geeft aan dat het zijn wens was om biologisch fruit te gaan telen. Daarom is De Katijf in 2000 omgeschakeld naar biologisch. "De omschakeling naar volledige certificering heeft drie jaar geduurd. De eerste jaren waren niet gemakkelijk vanwege de lagere opbrengst en mindere kwaliteit, maar gaandeweg kreeg ik de bio-werkwijze steeds beter onder de knie en ging het beter lopen. De Katijf is uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf", aldus Gerard. De Katijf is aangesloten bij de Biofruit afzetorganisatie en levert ook aan onder meer Ecoville en Kavel 55.



De totale oppervlakte van het bedrijf is 12 hectare. Het areaal van de biologische fruitteler is voornamelijk gevuld met Elstar (4,5 hectare) en verder onder andere Jonagored en Delcorf. Ook teelt Gerard de schuftresistente rassen Dalinco, Santana en Topaz. En De Katijf heeft één hectare peren. Een opvallende verschijning op het bedrijf is de Elise-appel. "Deze appelvariëteit is net als de Santana-appel allergeen. Dit betekent dat ook mensen met een appelallergie deze appel kunnen eten. Elise scoort zelfs nog beter dan de Santana-appel."



Voor meer informatie: Noor3122@planet.nl en www.dekatijf.nl