Zwitserland: duidelijk meer biologische appelen dan in de voorgaande jaren

Nadat de Zwitserse biologische appelen afgelopen jaar reeds eind mei zo goed als uitverkocht waren, zijn de voorraden dit jaar duidelijk groter, meldt de Duitse website Gabot.de. Bij de biologische peren zijn daarentegen reeds nu al alleen nog maar resthoeveelheden beschikbaar.

Per eind maart 2014 lagen er in Zwitserland nog 2.218 ton biologische appelen in opslag, zo blijkt uit de actuele cijfers van Bio Suisse en Swisscofel. Dat is zo'n 30% meer dan gemiddeld in de afgelopen jaren. Bij de biologische peren wordt erop gerekend dat deze reeds in april compleet uitverkocht zullen zijn. Per eind maart was hier namelijk nog maar 27 ton van beschikbaar.

Van de 'Suisse Garantie' handappelen lagen er per eind maart nog 29.126 ton in opslag. Dat is volgens het 'Schweizer Obstverband' en Swisscofel 109 ton minder dan in dezelfde tijd vorig jaar en zelfs 3.727 ton minder dan in 2012. Van de 'Suisse Garantie' handperen lagen er nog 723 ton in opslag, waarbij bijna de gehele hoeveelheid (715 ton) uit het ras Kaiser Alexander bestond.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.