Steeds drukker bij huisverkoop Biohof

"Aantrekkelijke buitenloop spreekt consument aan"

Tholen - Het wordt steeds drukker in de huisverkoop van Biohof in Terschuur. Volgens Marja de Vries is dit onder meer te danken aan de aantrekkelijk ogende buitenloop. Men kan dagelijks voor verse biologische eieren terecht in het schuurtje aan de kant van de weg en de boerderijwinkel is elke zaterdag geopend. "Zo rond de Pasen is het natuurlijk extra druk hier, maar er komen sowieso veel meer mensen op af dan toen ik net begon met de eierverkoop aan huis. We verkopen nu vele malen meer eieren op ons eigen terrein dan toen we hier twee jaar geleden mee begonnen", vertelt ze.Vooral afgelopen zaterdag (12 april) was het erg druk: "Veel mensen kopen de eieren het liefst een week voor de Pasen al. Dit kan liggen aan het feit dat de eieren niet te vers moeten zijn om ze eenvoudig te kunnen pellen." Door het succes van de huisverkoop blijven er tegenwoordig een stuk meer eieren van Biohof in eigen land. Dit tot tevredenheid van Marja: "Onze focus ligt op de export naar Duitsland, maar ik vind het leuk om op deze manier de consumptie van biologische eieren in Nederland te stimuleren."


Kippen onder de appelboom.

Aantrekkelijke buitenloop spreekt aan

Biohof ontvangt onder meer veel klanten uit Amersfoort, maar ook van verder weg. "Zo hebben we een vaste klant uit Lelystad. Zij had een keer om een rondleiding gevraagd en sindsdien komt ze nog regelmatig langs voor onze eieren." Volgens de kippenhoudster is een aantrekkelijk ogende buitenloop erg belangrijk. "Consumenten waarderen het dat we investeren in beschutting en elk jaar gras inzaaien. Zo kwam er de afgelopen week een mevrouw langs die al diverse bedrijven in de omgeving gepasseerd was. Daar konden de kippen alleen in het zand lopen en het grote grasveld aan de voorkant van ons bedrijf sprak haar meer aan. Bij ons op het bedrijf ligt in een gedeelte van de uitloop ook alleen zand, maar het blijkt dus zeker iets te doen wanneer je investeert in een aantrekkelijke buitenloop."


Kippen tussen de bomen.

Voor meer informatie:

Marja de Vries
Biohof
Nieuwe Hofweg 3
3784 VJ Terschuur
0342 462197
info@biohof.nl
www.biohof.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.