Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Student uit Leeuwarden brengt duurzame kas op de markt

Mensen het hele jaar voedsel laten verbouwen in een duurzame kas, dat wil de Leeuwarder student en ondernemer Jetze van Vliet, met een uniek ontworpen Koepelkas.

Meer en meer mensen verbouwen hun eigen groenten en met name in de stad neemt Urban Farming grote vormen aan. Het zette de Leeuwarder student Jetze van Vliet aan het denken. Hij zocht naar een manier om voedsel verbouwen het hele jaar mogelijk te maken op een duurzame manier zonder gebruik van fossiele brandstoffen. De Koepelkas is geïnspireerd door de ideeën van architect Buckminster Fuller.



Gebaseerd op vormen uit de natuur heeft de Koepelkas ook een organische vorm en past daarom mooi in de tuin. Deze vorm zorgt er voor dat de Koepelkas optimaal zonlicht opvangt. Met een simpele voorziening van een bad met water en wat slangen door de aarde is deze kas ook in de winter boven de 0 graden Celsius te houden, zodat ook in de winter het kweken van bepaalde soorten groenten gewoon door kan gaan. Door zijn aerodynamische vorm is de Koepelkas ook uitermate geschikt voor op daken omdat het harde wind kan weerstaan. De Koepelkas is gemaakt van hout omdat hout mooi, licht en sterk en een duurzaam bouwmateriaal is.



"Als student aan de Noordelijke hogeschool Leeuwarden en geïnteresseerd in duurzaamheid wilde ik ook een daadwerkelijke bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving", aldus Jetze, die een proefopstelling heeft staan in Groningen.

Voor meer informatie: www.koepelkas.nl
Publicatiedatum: