'zo makkelijk kan beter eten zijn'

Ophef over tegenstrijdige HEMA-poster

Helaas is er consternatie op social media ontstaan over een poster van HEMA met een hotdog en energiedrank, waar het nieuwe statement van HEMA onder staat: 'zo makkelijk kan beter eten zijn'. Waar komt dat vandaan? HEMA heeft op haar website het volgende statement geplaatst:

HEMA is hard bezig het foodassortiment verder te verbeteren en te verduurzamen. Zo zijn inmiddels alle hamburgers in onze 200 restaurants van biologisch vlees. Ook al het ijs in de restaurants is biologisch. HEMA gebak is vrij van kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen (op de fototaart na). We hebben ook biologische soepen in de delimarkt en al onze koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd en alle thee is Fair Trade. We introduceren een vegetarische hamburger (van de Vegetarische slager). Dat bedoelen we met ons nieuwe streven 'zo makkelijk kan beter eten zijn'. We begrijpen dat die regel in de context van een snackaanbieding 'hotdog en energiedrank' raar overkomt. Onze welgemeende excuses hiervoor! Deze combinatie had niet mogen voorkomen. De poster is inmiddels weggehaald in onze filialen.


Deze foto werd door Samuel Levie op twitter geplaatst.

HEMA heeft de ambitie om als grote speler steeds meer duurzaam en meer biologisch eten aan te bieden voor een lage prijs, zodat het voor iedereen bereikbaar wordt. Ook 'makkelijk' is daarbij belangrijk. We hebben elke week een maaltijdsuggestie met verse etenswaren voor 5 euro. De aanbiedingen van de komende weken passen beter bij 'zo makkelijk kan beter eten zijn'.

Zoals je aan bovenstaande zaken ziet, zetten we ons echt in om eten op alle fronten beter te maken. We zijn nog niet perfect - maar we doen ons best. We waarderen het overigens dat consumenten ons scherp houden en staan altijd open voor suggesties en commentaar.

Voor meer informatie: www.hema.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.