"Bio-varianten blijven exclusief voor natuurvoedingskanaal"

MatzeCrackers niet alleen met Pasen populair

Tholen - Biologische MatzeCrackers zullen tijdens Pasen weer op veel ontbijttafels in Nederland terug te vinden zijn. De Matzes zijn in de loop van de jaren echt een traditie geworden met Pasen. Ook in de rest van het jaar zijn de broodvervangers steeds gewilder. "Onze crackers sluiten heel goed aan bij de trend richting gezond eten, omdat ze geen zout en suiker bevatten. Zestig procent van onze omzet behalen we daardoor inmiddels buiten de paasperiode om", vertelt directeur Pieter Heijs.

Pieter geeft aan dat het zeker in de biologische markt goed gaat. Hollandia Matzes levert de biologische crackers enkel aan het natuurvoedingskanaal. "Dat is een bewuste keuze en dit beleid zullen we niet zomaar veranderen, al merken we dat er vanuit de reguliere retail steeds vaker gevraagd wordt naar onze biologische MatzeCrackers."

 

Tekort aan spelt

De biologische MatzeCrackers zijn verkrijgbaar in drie varianten: spelt, volkoren en naturel. De eerstgenoemde is al jaren de meest populaire. Hollandia Matzes kampte een tijdje met een tekort aan biologische speltgraan: "Door speculanten was biologisch speltgraan tijdelijk niet verkrijgbaar. We hebben een maand zonder speltgraan gezeten. Er is nu weer voldoende van voorradig. Wel hebben we dit graan tegen fors hogere prijzen moeten inkopen. Voor ons stond echter voorop dat het tekort snel opgelost moest worden."


80 jaar

De productielocatie van Hollandia Matzes is al sinds 1933 te vinden aan de Nieuwstraat 12 in Enschede. Ter ere van het 80-jarig bestaan van Hollandia Matzes is de voorgevel van de bakkerij gerenoveerd naar het uiterlijk van 80 jaar geleden. "We hebben de oude tekst 'N.V. Paaschbroodfabriek Hollandia' weer op de gevel gezet. Hiermee willen we duidelijk communiceren dat het oude vertrouwde Hollandia nog altijd op hetzelfde plekje gevestigd is. En we houden vast aan onze werkwijze. Voorop staat dat alle ingredi├źnten herleidbaar zijn."

Voor meer informatie:

Pieter Heijs
Hollandia Matzes
Nieuwstraat 12
7513 DC Enschede
053 4310366
pieterheijs@hollandiamatzes.nl
www.hollandiamatzes.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven