"Ik doe er alles aan om mooie vruchten te krijgen"

Bio-fruitteler Ruissen klaar voor koude nachten

Tholen - Er komen een paar koude nachten aan met vorst aan de grond. Om te voorkomen dat de bloesem aan zijn fruitbomen beschadigd zal raken, rekent biologische fruitteler Louis Ruissen in Varik op de beregeningsinstallatie in de boomgaard. "In het grootste gedeelte van de boomgaard van 15 hectare zijn sproeiers geïnstalleerd", vertelt Louis, die de komende nacht waarschijnlijk dus gewekt zal worden door het alarm van de nachtvorstmelder, in plaats van door zijn brandweerpieper (Louis is vrijwillige brandweerman in Varik).

Door de fruitbomen te beregenen zal om de bloesem heen een dun laagje ijs ontstaan. Zolang dit ijs nat blijft zal de toekomstige vrucht beschermd worden tegen bevriezing. Louis geeft aan dat de peren al een heel eind uitgebloeid zijn. "Zo zijn bij de Conference zelfs al kleine vruchtjes zichtbaar. Ook de appelen zijn in volle bloei. Dit is een aantal weken vroeger dan vorig jaar."

Door de bloesem en vruchtjes te beschermen hoopt Louis schade aan de vruchten te voorkomen. "Ik wil er alles aan doen om mooie vruchten te krijgen. De consument is tegenwoordig namelijk heel kieskeurig, ook als het gaat om biologisch fruit. Waar vroeger wel eens een oogje dicht werd geknepen, wil ook de bio-consument mooie vruchten."

Voor meer informatie:

Louis Ruissen
Achterstraat 1A
4064 EH Varik
06 15375764
Ruissenfruit@planet.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven