Nieuwe verkooppunten Jersey rundvlees

Vanaf april komt het natuurzuivere Jersey rundvlees van Jacob en Linda Beeker uit Amersfoort op vier nieuwe verkooppunten beschikbaar. De Jersey stierkalveren werden voorheen niet benut en snel na de geboorte geëuthanaseerd en afgevoerd. Dankzij het initiatief van Jacob Beeker van Jerseyvleesbestellen.nl worden de stierkalveren van biologisch melkveebedrijf Remeker uit Lunteren nu wel opgefokt en op tweejarige leeftijd voor het vlees geslacht.

Levensvatbaar bedrijf

Jacob Beeker van Jerseyvleesbestellen.nl licht toe waarom behalve via internet, crowdfunding en smaakmarkten nu ook via andere verkoopkanalen gewerkt gaat worden:

"Om te komen tot een levensvatbaar bedrijf moeten wij meer vlees gaan afzetten. Hiervoor kiezen we voor natuurwinkels en andere bijzondere verkooppunten. Hier kunnen we ons onderscheidende product afzetten waarbij het achterliggende verhaal goed naar voren komt Dat vinden wij belangrijk."

"Een levensvatbaar bedrijf zorgt in onze ogen voor minimaal één gezinsinkomen. Wij hebben berekend dat we dit kunnen bereiken met een relatief klein aantal dieren van 60 in totaal. In plaats van schaalvergroting kiezen we eigenlijk voor schaalverkleining. Dit is mogelijk als we het hele dier kunnen verwaarden en rundvleesproducten met een meerwaarde gaan aanbieden."

"Denk hierbij naast het verse Jersey rundvlees aan paté, rookvlees, bouillon, ossewit en beef jerkey. Voor ons bedrijf hebben we reeds 60 Jersey stieren en 30 hectare pachtgrond in de Bilt beschikbaar en nu zijn we op zoek naar een pacht- of koopboerderij in midden Nederland."

Vakantiepark de Roek in Otterlo

Vakantie en zorgbedrijf de Roek in Otterlo zorgt voor dagbesteding in combinatie met verhuur van bosbungalows. Op de kinderboerderij van het bedrijf worden steeds 2 Jersey stierkalveren opgefokt. Het Jersey rundvlees is er te koop, al bij het boeken van een bungalow of terplekke in de hoofdzakelijk biologische winkel op het bedrijf.
 
Groene Winkel in Zeist
De Groene Winkel Zeist verkoopt vanaf begin april het vlees. Deze grote natuurvoedingswinkel van Astrid Weidmann en Rudi Gerding bestaat al 30 jaar en is onlangs gekozen tot ondernemer van het jaar in Zeist. Er wordt begonnen met een assortiment van vers en diepgevroren Jersey rundvlees.

Natuurwinkel Amersfoort
Vanaf april verkoopt Natuurwinkel Amersfoort (Leusderweg) het vlees. Na de grote verbouwing en uitbreiding gaan zij nog meer ruimte bieden aan verantwoorde streekprodukten zoals het Jersey rundvlees.

Natuurboerderij de Brinkhorst
De Brinkhorst is een zorg en kinderboerderij in de nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort die in de boerderijwinkel verse veelal biologische producten gaat aanbieden waaronder het natuurzuivere Jersey rundvlees.
 
Voor meer informatie:
 
Jacob en Linda Beeker
Jerseyvleesbestellen.nl
Graaf Lodewijklaan 15
38381 DP Amersfoort
06 52034717
info@jerseyvleesbestellen.nl
www.jerseyvleesbestellen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven