Samenwerking Coenecoop Wine Traders en Terra Vitis Wine Company

Delta Wines B.V. te Waddinxveen en Terra Vitis Wine Company B.V. te Heerenveen zijn met ingang van 1 april 2014 een strategische samenwerking aangegaan. Coenecoop Wine Traders B.V., als dochteronderneming van Delta Wines B.V., en
Terra Vitis Wine Company hebben als gezamenlijk doel om de verkoop van duurzame wijnen en het breed uitdragen van de Terra Vitis-filosofie gestalte te gaan geven.

Terra Vitis is het resultaat van een initiatief van elf wijnboeren uit de Beaujolais, die in 1998 besloten dat een andere manier van wijn maken noodzakelijk was. Uitputting van de gronden door gebruik van koper en zwavel en andere chemische middelen en onzorgvuldig beheer in het hele productieproces dwongen hen tot een schonere manier van werken. Niet alleen controle op druiven, maar ook een gecontroleerd productieproces. Vanaf de stok tot aan de botteling bestaan er wetten die zijn opgesteld in het Cahier de Charge, het 'wetboek' voor de Terra Vitis wijnproducent.

Deze emotionele belofte wordt rationeel onderbouwd met de elementaire keuze voor duurzaamheid en transparantie. Duurzaamheid met betrekking tot de aanplant van stokken, het beheer en onderhoud van de bodem, de bemesting, de bescherming van de wijngaard, de beheersing en vervoer van de oogst, de inzet van productiemiddelen, de mensen die er werken en het landschap en biodiversiteit daarvan. Transparantie in die zin dat de productiecyclus volledig traceerbaar en controleerbaar is tot vijf jaar terug.


Van links naar rechts: Rolf van Millegen (CFO Terra Vitis),
Janetta Wanders (CCO Delta Wines), Ferencz Deli (CEO Terra Vitis).


De Terra Vitis organisatie kent op dit moment 535 aangesloten leden en groeit jaarlijks. Producenten uit nagenoeg alle wijngebieden sluiten zich aan, nadat is vastgesteld dat zij voldoen aan de regelgeving die de F├ęderation Terra Vitis France hen stelt. Die vaststelling wordt begeleid door het Franse Ministerie van Landbouw en uitgevoerd door onafhankelijk opererende onderzoeksinstituten en leidt uiteindelijk tot certificering.

Zowel Coenecoop Wine Traders B.V. als Terra Vitis Wine Company B.V. zijn zich ervan bewust dat duurzaam produceren meer en meer onderhevig zal zijn aan strakkere regels en participeren dan ook in innovaties in de wijnindustrie. Joris Snelten (CEO Delta Wines) zegt: "Terra Vitis is de wijnbouw van de toekomst. Coenecoop Wine Traders B.V. en Terra Vitis Wine Company B.V. realiseren met de samenwerking synergievoordelen en zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet."

Voor meer informatie: www.coenecoop.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven