"Klimaatpanel VN: "Gas geven met klimaatmaatregelen"

Er zijn nog veel meer maatregelen nodig om de temperatuur op aarde deze eeuw niet verder dan 2 graden te laten stijgen. Het klimaatpanel van de VN schrijft in een rapport dat er snel meer schone energie moet worden gebruikt. Gas geven dus, en snel een beetje.

"We kunnen ons niet nog tien jaar verliezen", zegt Ottmar Edenhofer, die meeschreef aan het rapport: "Als we nog later beginnen, dan worden klimaatmaatregelen wel heel duur."De afgelopen tien jaar steeg de CO2-uitstoot harder dan ooit. Maatregelen, vooral in de westerse wereld, wisten de wereldwijde welvaartsstijging niet te compenseren.

Om het doel van maximaal 2 graden temperatuurstijging te halen moet de uitstoot in 2030 niet hoger zijn dan die uit 2010. Daarna moet de uitstoot verder dalen. Dat kan alleen als we met z'n allen van fossiele brandstoffen afstappen, staat in het rapport. Windenergie, biomassa en zonnecellen zijn volgens de VN de toekomst.

Aan het rapport schreven 411 wetenschappers mee, waaronder 8 Nederlanders. Het rapport wordt eens in de zeven jaar geschreven.

Bron: NOS op 3

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.