Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2014 geopend

Vanaf 8 april is de inschrijving voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014 geopend. De prijs wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. Producten die tussen 1 januari 1013 en 1 september 2014 op de markt zijn gebracht, komen voor de prijs in aanmerking. Tot 1 september kunnen producenten van levensmiddelen hun inschrijving insturen. Dit jaar is de nieuwe deelnamecategorie 'Bijzondere vermelding C-categorie' aan de jaarprijs toegevoegd.

Producten die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014 moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Meestal gaat de hoofdprijs naar producten in de A-categorie. Een aanmoedigingsprijs is te verdienen door producten in de A of B-categorie. Producten in de C-categorie kwamen vaak niet voor deelname in aanmerking, maar daar komt dit jaar verandering in. De jury zal extra aandacht schenken aan producten in de C-categorie die een aantoonbare, gezonde verbetering hebben ondergaan. Ze komen in aanmerking voor de nieuwe categorie 'bijzondere vermelding'.

Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zette de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van drie voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu, VMT en Food Hospitality. In 2013 won Vivera We Love Nature de Jaarprijs Goede Voeding 2013, een vleesvervanger op lupinebasis. Op 20 november wordt de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 bekend gemaakt tijdens een middagsymposium over de praktische kant van herformulering van producten. De winnaar van de prijs krijgt uitgebreide media-aandacht. Ook mag het logo van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 gedurende een jaar op het product worden gevoerd.

Dit jaar bestaat de jury uit:
  • Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
  • Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
  • Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN).
  • Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
  • Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.
  • Dr. ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool.
  • Dr. Jeanne de Vries, universitair hoofddocent afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
  • Dr. ir. Andrea Werkman, docent opleiding Voeding en Diëtetiek Hanzehogeschool Groningen.

Een inschrijvingsformulier en het reglement zijn op de website www.jaarprijsgoedevoeding.nl te vinden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven