"Oude, traditionele thee in een nieuw jasje"

Numi Pu-erh Tea terug van weggeweest

Tholen - De Pu-erh Tea van Numi Organic Tea is vanaf heden weer verkrijgbaar bij De Eng B.V. uit Maarn. "De doosjes hebben een restyling ondergaan waardoor ook aan de Europese regelgeving rond claims op verpakkingen wordt voldaan. De nieuwe aantrekkelijke verpakking vertelt daarnaast met prachtige foto's het verhaal van deze traditierijke thee", vertelt Rob van Dijck van De Eng B.V.

Er zijn twee varianten van Pu-erh Tea, de Chocolate Pu-erh en Emperors Pu-erh. Rob geeft aan dat groothandels Natudis en Udea de thee inmiddels al opgenomen hebben. "Er is een groeiende groep consumenten die heel specifiek op zoek is naar de bijzondere kwaliteit, smaak en eigenschappen van Pu-erh Tea. Deze consumenten kunnen nu voortaan ook in de natuurvoedingswinkels worden geholpen"Numi Organic Tea was het eerste theemerk die biologische Pu-erh op de markt bracht. De populariteit van Pu-erh Tea heeft in de Verenigde Staten de afgelopen jaren een vlucht genomen, zo geeft Rob aan: "Sinds Dr. Oz het in zijn gelijknamige tv-show besproken heeft, is de verkoop van Pu-erh enorm gestegen. In deze uitzending werd door een voedingsdeskundige aangegeven dat de thee heel gezond is en werd de thee een vetverbrander genoemd. Inmiddels is het marktaandeel van Numi op de Amerikaanse Pu-erh Tea-markt toegenomen tot zo'n 95 procent."

Rob vertelt dat Numi Organic Tea zich als geen ander theemerk op puurheid, kwaliteit en smaak onderscheidt. "Ook de Pu-erh Tea van Numi is daar een mooi voorbeeld van; een zeer oude, traditionele Chinese thee van de hoogste kwaliteit die voor Numi wordt geplukt van 500 jaar oude theebomen in de ongerepte Chinese provincie Yunnan. De uitzonderlijke manier van fermenteren geeft de thee een unieke smaak."Daarbovenop resulteert dit fermentatieproces volgens Rob in een aantal positieve eigenschappen op het gebied van gezondheid, energietoename en gewichtsverlies. "En Pu-erh Tea van Numi is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. De zeer hoge kwaliteit zorgt er tevens voor dat deze Pu-erh nooit bitter wordt hoe lang je de thee ook laat trekken. De thee wordt alleen maar beter met een unieke diepe, rijke en volle smaak."

Net zoals bij speciale wijn kan Pu-erh Tea jaren worden bewaard in de vorm van Pu-erh Bricks. "Pu-erh Tea wordt daarom ook wel de 'levende' thee genoemd, omdat naarmate deze thee langer wordt bewaard de unieke eigenschappen en kwaliteit zullen toenemen. Afhankelijk van jaartal en regio kan de waarde van deze Pu-erh Bricks oplopen tot hoge geldbedragen die door theekenners worden vastgesteld. Kortom: een bijzondere thee met een bijzondere kwaliteit, smaak en traditie."

Voor meer informatie:

Rob van Dijck
De Eng B.V.
Amersfoortseweg 1
3951 LA Maarn
0343 441040
rob@de-eng.nl
www.de-eng.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven