Spaarwater geopend in Piaam

Op donderdagmiddag 10 april is Spaarwater officieel geopend in het Friese Piaam. Een breed publiek heeft kennis gemaakt de zoetwaterproblematiek én oplossingen in noord Nederland. Tijdens de opening is de toegevoegde waarde van Spaarwater vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Spaarwater is onder andere vanuit het deltaprogramma, de landbouw en de waterschappen van grote waarde om in de toekomst goed voorbereid tegemoet te treden. Met lokale oplossingen voor een regionaal probleem kan Spaarwater bijdragen aan onder andere de zoetwaterbeschikbaarheid in noord Nederland. Bijkomende voordelen zijn het bestrijden van verzilting, afbraak van schadelijke bacteriën, verminderde afspoeling van nutriënten en efficiënt gebruik van water en meststoffen met behulp van druppelirrigatie.

"Het genereren en toepasbaar maken van kennis omtrent zoetwaterbeschikbaarheid is een uitdaging die we met alle betrokken partijen aan moeten gaan. Alleen doormiddel van samenwerking kunnen we de economische, ecologische en ruimtelijke waarde van de Waddenregio is stand houden", aldus Siem Jan Schenk, voorzitter van LTONoord.

Spaarwater zal nog lopen tot en met 2016. In de onderzoeksperiode zullen naast de technische en hydrologische aspecten ook de economische haalbaarheid, opschalingsmogelijkheden en beleidsvraagstukken worden behandeld. Het doel is om de Waddenregio robuust en zelfvoorzienend te maken, nu én in de toekomst.

Voor meer informatie: www.spaarwater.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven