"Hij had een heel hoge gunfactor"

Niek van den Broek (29 jaar) overleden

Tholen - Vanmorgen bereikte ons het trieste bericht dat Niek van den Broek zondag 6 april geheel onverwachts overleden is. Niek runde samen met zijn ouders Jan en Cécile biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek.
 
Niek was donderdag 13 maart één van de sprekers tijdens de ZLTO-bijeenkomst 'Grijp je kansen in de bioteelt'. In zijn presentatie kwam zijn bevlogenheid en positiviteit heel duidelijk naar voren. Ook Kees van Zelderen beaamt dit: "Niek was heel betrokken. Ik ben hem de afgelopen jaren op verschillende momenten tegengekomen. Niet alleen tijdens deze bijeenkomst, maar hij was bijvoorbeeld ook actief voor het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt en wilde graag betrokken worden bij de oprichting van een jongerenvereniging van Biohuis." Kees geeft aan dat het plotselinge overlijden van Niek een ongelooflijke klap is voor iedereen die hem gekend heeft. "Niek had een heel hoge 'gunfactor' en je zag zijn innerlijke drive. Hij had een enorme missiedrang om anderen enthousiast te maken over de werkwijze van 't Schop. Hierdoor zijn er in de loop van de tijd zoveel mensen aan het bedrijf verbonden."
 

Niek tijdens de bijeenkomst 'Grijp je kansen in de bioteelt'.

Niek wilde als bestuurslid van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt jonge boeren inspireren om een brede visie te ontwikkelen. Geheel toepasselijk vertelde Niek van den Broek onlangs op de ZLTO-bijeenkomst dan ook over het onderscheidende vermogen van 't Schop. "We werken echt op onze eigen manier. Het draait bij ons om sociale duurzaamheid. Dit doen we door een multifunctioneel bedrijf te zijn dat veel rechtstreeks contact zoekt met de consumenten. En door verschillende pilaren onder ons bedrijf te hebben, zal ons bedrijf minder snel in elkaar zakken." Niek had ook nog een advies voor andere jonge ondernemers: "Kijk goed wat je opties zijn en daarbij is het belangrijk om niet op je vertrouwde pad te blijven."
 
info@hetschop.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven