Op 12 april start de eerste kookcursus bij Weetsmakelijk. "In de cursus 'Van Broodtrommel naar Lunchbox' gaan we aan de slag met lekkere, voedzame en gezonde alternatieven voor brood", vertelt initiatiefnemer Merel Snoeijing. Je hoort het steeds vaker, we eten te veel koolhydraten: brood, aardappelen, pasta, rijst, tarwe, suiker. En we krijgen teveel ongezonde e-nummers binnen omdat we te vaak uit pakjes en zakjes eten. Moderne welvaartsziekten zouden hier zelfs uit ontstaan zeggen de deskundigen.
Merel heeft anderhalf jaar geleden haar eetgewoonten veranderd en eet onder andere geen brood en suiker meer. Dit heeft een groot effect op haar energie, gezondheid en humeur. Ze merkt dat meer mensen interesse hierin hebben, maar het ook moeilijk vinden wat je in plaats van brood kunt eten. Vanuit haar eigen ervaringen en enthousiasme voor koken en lekker eten helpt ze je graag op weg.
Drie ochtenden samen koken, proeven en ervaringen uitwisselen. De recepten en een gevulde lunchbox krijg je mee naar huis, gerechten die ook zeer geschikt zijn om met kinderen te eten. Glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. De cursus vindt plaats in De Mikkelhorst in Haren bij Groningen. Kijk voor opgave en informatie op deze pagina. Er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Van broodtrommel naar lunchbox, lekker eten zonder brood
Kookcursus bij Weetsmakelijk vanaf 12 april
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 Seed meets Technology voor de achtste keer in de startblokken
- 2022-08-10 Biofach-bezoekers maken kennis met fonio
- 2022-08-10 Webinar ‘Agroforestry: kan dit in combinatie met melkveehouderij?’
- 2022-08-09 "Dit is het moment voor een agrarische omwenteling"
- 2022-08-09 Biologische groenten zijn goed voor ongeveer 50 procent van de verkoop
- 2022-08-09 13 augustus: Velddag over Nederlandse sojabonen
- 2022-08-09 Save the dates voor Biodynamisch Dineren en Toekomst Zaaien
- 2022-08-08 Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- 2022-07-22 Biojournaal.nl viert vakantie, maandag 8 augustus zijn we terug
- 2022-07-21 Udea Open Air: open dag op 25 september
- 2022-07-21 Geen Nederlandse finalisten in de race voor eerste EU organic awards
- 2022-07-19 Nieuw snoepje: Foamy Fruit
- 2022-07-15 Bijdrage leveren aan het inhoudelijke programma van de Biokennisweek?
- 2022-07-15 De bodem als vertrekpunt
- 2022-07-15 Open dag bij biologisch akkerbouwbedrijf Veenink
- 2022-07-15 Bejo organiseert Open Dagen 2022
- 2022-07-14 Het Blauwe Huis maakt zich op voor wéér 1.500 bezoekers
- 2022-07-14 Demoveldbijeenkomst: robuuste aardappelrassen in de praktijk
- 2022-07-13 Dansen tot de late uurtjes op Bio Bruist
- 2022-07-12 Jubileumeditie Nordic Organic Food Fair: 16 en 17 november in MalmöMässan