Van broodtrommel naar lunchbox, lekker eten zonder brood

Kookcursus bij Weetsmakelijk vanaf 12 april

Op 12 april start de eerste kookcursus bij Weetsmakelijk. "In de cursus 'Van Broodtrommel naar Lunchbox' gaan we aan de slag met lekkere, voedzame en gezonde alternatieven voor brood", vertelt initiatiefnemer Merel Snoeijing. Je hoort het steeds vaker, we eten te veel koolhydraten: brood, aardappelen, pasta, rijst, tarwe, suiker. En we krijgen teveel ongezonde e-nummers binnen omdat we te vaak uit pakjes en zakjes eten. Moderne welvaartsziekten zouden hier zelfs uit ontstaan zeggen de deskundigen.

Merel heeft anderhalf jaar geleden haar eetgewoonten veranderd en eet onder andere geen brood en suiker meer. Dit heeft een groot effect op haar energie, gezondheid en humeur. Ze merkt dat meer mensen interesse hierin hebben, maar het ook moeilijk vinden wat je in plaats van brood kunt eten. Vanuit haar eigen ervaringen en enthousiasme voor koken en lekker eten helpt ze je graag op weg.

Drie ochtenden samen koken, proeven en ervaringen uitwisselen. De recepten en een gevulde lunchbox krijg je mee naar huis, gerechten die ook zeer geschikt zijn om met kinderen te eten. Glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. De cursus vindt plaats in De Mikkelhorst in Haren bij Groningen. Kijk voor opgave en informatie op deze pagina. Er zijn nog een paar plaatsen vrij.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.