"Voor familie Hekking heel erg wat er gebeurd is"

Heemveld B.V. maakt frisse start in biologische kaasproductie

Tholen - Begin februari werd bekend dat Roerink Food Family een nieuw bedrijf is gestart: Heemveld B.V. Heemveld is gevestigd op de voormalige productielocatie van Hekking Kaas in Mariënheem. Onder de merknaam Heemveld produceert het bedrijf biologische geiten-, schapen en koemelkkaasspecialiteiten. Gerjhan Roerink, algemeen directeur Heemveld: "We gaan voor onderscheidende, pure producten van de allerhoogste kwaliteit. Producten met smaak en emotie. De charme is dat we met 10 medewerkers een relatief kleine kaasmakerij zijn, allemaal mensen met een grote passie voor speciaal kaas."

De productielocatie is niet de enige connectie met het eind januari failliet verklaarde Hekking Kaas. Voormalig directeur Herco Hekking is nu namelijk in dienst bij Heemveld B.V. Het bedrijf kwam na een decertificering door Skal in financiële problemen, wat uiteindelijk leidde tot een faillissement.

Herco en Gerjhan hebben elkaar zo'n twintig jaar geleden leren kennen en zijn elkaar vervolgens uit het oog verloren. Eind 2013 zocht Herco weer contact met Gerjhan voor hulp bij de verdere professionalisering van zijn bedrijf Hekking Kaas. "Hier hebben we helaas nooit werk van kunnen maken, maar ik ben blij dat Herco zijn ervaring nu in kan zetten om Heemveld in de markt te zetten. Herco's bevlogenheid is bewonderenswaardig."


Het team van Heemveld B.V. op de BioFach. Links Herco Hekking en derde van links Gerjhan Roerink.

Het bedrijf presenteerde zich tijdens de BioFach in Neurenberg voor het eerst aan het grote publiek. Gerjhan geeft aan dat het nieuws rond Hekking als een komeet is ingeslagen. "Het is voor de familie Hekking heel erg wat er gebeurd is. Het is nogal wat als je in een klap je bedrijf verliest, waar je heel je leven hard aan gewerkt hebt. Terugkijken heeft dan ook geen zin, wij kijken naar de toekomst. Ik heb ook geen reden om aan te nemen dat er sprake was van grove opzet als het gaat om de oorzaak van de decertificering door Skal. Ik ga eerder uit van onzorgvuldigheid of wellicht enige naïviteit", aldus Gerjhan.

Gerjhan benadrukt dat Heemveld B.V. een compleet nieuw bedrijf is: "Het belangrijkste is dat wij bij Heemveld uitsluitend biologische melk verwerken. Dit is voor iedereen helder en veilig. Je sluit hiermee risico's ten aanzien eventuele vermenging uit. En Heemveld werkt bovenop de controle van Skal met een uitgebreide kwaliteitsdienst. Wij zijn ook blij met het toezicht vanuit Skal. Deze controles moeten ook superstrak zijn. Het is voor de hele sector van levensbelang dat de consument het vertrouwen behoudt. Wat mij betreft is Skal dan ook iedere dag welkom."

Voor meer informatie:

Gerjhan Roerink
Algemeen directeur Heemveld B.V.
Hellendoornseweg 62
8106 PL Mariënheem
0572 355052
Roerink@heemveld.nl
www.heemveld.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven