Tweet leidt tot spontane inzaai-acties voor bijen en vlinders

Op diverse plaatsen in Nederland zijn de afgelopen week braakliggende gronden ingezaaid met bij-vriendelijke bloemen. Omdat bijen zowel in de stad als op het platteland te weinig voedsel vinden roepen imker Pim Lemmers en Greenpeace heel Nederland hiertoe op.

Het begon met een vrij eenvoudige tweet van imker Pim Lemmers: "Dit had ik nooit verwacht. Op een vrijdagmiddag, 17:30, stuurde ik de tweet: 'Hoe zou Nederland er uit zien wanneer alle braakliggende gronden voor bijen en vlinders zouden inzaaien?' En ik heb het geweten: 500 reacties, van gemeentes, bedrijven, boeren en akkerbouwbedrijven." Allemaal bedrijven en instanties die grond over hadden om in te zaaien. "Het gaat slecht met de bijen en dat merk je ook aan de reacties", aldus Pim.Met behulp van Greenpeace is zelfs een speciale website rond 'Zzzoemend Nederland' de lucht in gegaan. Klik hier om naar deze website te gaan.

Het VARA-programma Vroege Vogels maakte een reportage bij één van de acties. Klik hier om deze reportage te beluisteren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven