'I astmadam'-letters op de Dam wekken verbazing

Voorbijgangers zagen dinsdag 1 april tot hun verbazing de grote rode en witte letters die gewoonlijk 'I amsterdam' spellen op de Dam staan. Er stond opeens 'I astmadam' mee geschreven. Samen met het Longfonds Amsterdam en bewonersplatform Adem in Amsterdam roept Milieudefensie met deze actie de gemeentepolitiek op om maatregelen te nemen tegen vervuilde lucht.

Luchtvervuiling kan astma veroorzaken en bestaande klachten verergeren. Maar luchtvervuiling kan ook andere gezondheidsklachten veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten of kanker. De organisaties vragen de partijen die deelnemen aan de coalitieonderhandelingen om duidelijke maatregelen af te spreken om de luchtkwaliteit in Amsterdam sterk te verbeteren.


Foto: Michiel Wijnbergh

"Het meest ziekmakende deel van de luchtvervuiling is dieselroet", aldus Ivo Stumpe van Milieudefensie. "De gemeente heeft heel veel invloed op het verkeer in de stad en kan dus veel doen voor een betere luchtkwaliteit. Milieuzones, scooters, fietsers en openbaar vervoer is allemaal lokaal beleid. Gezonde lucht is in het belang van alle Amsterdammers."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven