(Bio-)genomineerden Hart-Hoofdprijs 2014 zijn bekend

Triodos Bank reikt dit jaar weer de Hart-Hoofdprijs uit. Negen vernieuwende en inspirerende ondernemers, gefinancierd door Triodos Bank, zijn genomineerd. Ondernemers die ondernemen met hun hart en hun hoofd en zo een bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

De Hart-Hoofdprijs wordt uitgereikt op 20 mei 2014. De winnaar van de Hart-Hoofdprijs wint een bedrag van 10.000 euro om zijn of haar onderneming verder te ontwikkelen.

Bio-inbreng

De inbreng vanuit de biologische branche is vrij groot, met vegetarisch en biologisch restaurant Herberg De Kop van 't Land, de biologische boerderij van Sjaak Twisk en de biologisch-dynamische boerderij Urtica de Vijfsprong.

Sjaak Twisk
Agrariërs Sjaak en Aga Twisk hebben zich gespecialiseerd in het lang bewaren van groentes en plantgoed, waarbij het een uitdaging is om de producten gezond te houden. Daarvoor hebben zij een innovatieve hete lucht ontsmettingstechniek ontwikkeld waar geen chemicaliën bij komen kijken en waarmee ze een voorbeeld zijn voor de sector.Herberg De Kop van 't Land
Herberg De Kop van 't Land bevindt zich op een bijzondere locatie middenin de natuur. Liesbeth en Ewout runnen een kleinschalig gastenverblijf en een gerenommeerd biologisch en vegetarisch restaurant. Met verse, biologische en regionale seizoensproducten maakt Ewout mooie smaakcombinaties die aangenaam verrassen.Urtica de Vijfsprong
Urtica de Vijfsprong is een samenwerkingsverband dat bestaat uit landbouwbedrijf de Vijfsprong en zorgstichting Urtica. Vanuit een antroposofische visie maken zij de combinatie van wonen, zorg, behandeling en meewerken op de boerderij mogelijk. Bewoners kunnen werkzaam zijn in de veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en de tuinbouw. Maar ook in brasserie De Keuken van Hackfort of in de winkel waar de natuurproducten verkocht worden is er genoeg te doen.Klik hier om alle video's te bekijken. Stemmers maken kans op een luxe overnachting voor 2 personen in het Ambassade Hotel in Amsterdam. Stemmen kan tot en met 16 mei.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven