OTC-Holland viert 10-jarig jubileum

Organic Trade Company Holland viert 1 april 2014 haar 10-jarig jubileum. OTC-Holland, im- en exporteur van biologische groenten en fruit uit binnen- en buitenland, is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf met 22 medewerkers met locaties in Nederland, België en Amerika. Aan het hoofd staan Fred Kloen en Edward Out. Dit jaar vieren zij ook hun 12,5 jarig biologisch ondernemerschap. 12,5 jaar geleden: jong, ambitieus en vol ideeën. Door de veranderende biologische markt toentertijd, dachten ze allebei: "Dat kan anders, dat kan beter." En zo geschiedde...


Jong en ambitieus

Fred en Edward zijn beide als twintigers per toeval in de biologische sector gerold. Fred als verkoper en Edward als inkoper. Door hun gezamenlijke interesses, passie voor het vak en vertrouwen in de ontwikkeling en professionalisatie van de biologische sector, ontstaat er een hechte band welke later de basis vormt voor het starten van een eigen bedrijf: Tellus Produce B.V.
 

9/11

In het voorjaar van 2001 wordt het zaadje gezaaid voor een langdurige samenwerking en na een gedegen voorbereiding wordt op 3 september 2001 Tellus Produce opgericht. Nog geen week later vliegen er twee vliegtuigen de Twin Towers in. De beursval, een sterk verminderd consument vertrouwen, heeft enorm veel impact op de economie, maar krijgt geen vat op de biologische sector. Het eerste bewijs dat de biologische markt ook in een neergaande conjunctuur stand houdt, sterker nog, verder groeit... Op 1 april 2004 fuseert Tellus Produce met Trabana (onderdeel van Tradin Organics) en wordt OTC-Holland opgericht. De fusie leidt direct tot assortimentsverbreding en blijkt een spin-off te zijn voor snelle groei en verdere professionalisatie van OTC. In 2008 komen, na de verkoop van Tradin aan Sunopta, de aandelen van OTC weer in handen van Edward Out en Fred Kloen en wordt de stijgende lijn doorgetrokken.


Directie OTC-Holland: Fred Kloen en Edward Out.

Alternatief versus hip

Waar 15 jaar geleden beschikbaarheid en kwaliteit van biologische producten de beperkende factoren vormden en biologische producten veelal aftrek vonden bij 'organic believers', kan inmiddels geconcludeerd worden dat biologische producten niet meer weg te denken zijn uit het schap, er goed uit zien, eerlijk en hip zijn. Door een stijgend bewustzijn en de toenemende kennis over voeding bij de consument, heeft de biologische markt, evenals OTC-Holland, de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt.

Toen en nu

De biologische markt heeft zich de laatste jaren enorm geprofessionaliseerd. Lijnen tussen producent en eindafnemer zijn korter geworden en er zijn substantieel meer producten beschikbaar gekomen. Waar 10 jaar geleden bij OTC-Holland groenten en fruit uit Nederland en België de basis vormden, is het assortiment inmiddels ver uitgebreid en heeft OTC-Holland letterlijk en figuurlijk grenzen moeten verleggen. De toenemende vraag naar een breed en jaarrond assortiment heeft ertoe geleid dat OTC-Holland inmiddels actief is over de hele wereld.
 

Toekomst

Fred Kloen ziet de toekomst zeer positief tegemoet: "De markt is nog lang niet uitontwikkeld en samen met onze medewerkers, leveranciers en klanten kunnen wij deze boeiende markt op duurzame wijze naar het volgende niveau brengen. Wij willen onze marktpositie verder verstevigen en ons serviceniveau verder verhogen. Te denken valt aan distributie, verpakken, een digitale portal waarmee leverancier/afnemer relevante documentatie kan inzien. OTC-Holland wil een volwaardige partner zijn voor zowel retailer als bio-specialist. Na een periode van 5 jaar crisis lijkt het einde van de tunnel in zicht. Een periode van economische malaise die evenals na 9/11 ook nu weer geen vat krijgt op de sector en op OTC-Holland. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst." De directie van OTC-Holland wil tot slot graag even stil staan om een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van OTC-Holland van harte te bedanken. "En we willen de hoop uitspreken dat we met elkaar nog lang mogen genieten van en in deze mooie markt. Zonder onze medewerkers, leveranciers, klanten en dienstverleners hadden we dit jubileum niet kunnen bewerkstelligen."

Voor meer informatie: www.otcholland.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven