Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In samenwerking met bakkerijen Zonnemaire en Verbeek

Proefvelden biologische zomertarwe gezaaid

Donderdag 13 maart is door PPO in Lelystad het biologische proefveld voor zomertarwe gezaaid. Het gaat om 20 rassen die in meerdere herhalingen gezaaid zijn. Naast het veld in Lelystad is ook een rassenproef bij Mts. Vos in Kraggenburg (BD-bedrijf) aangelegd met grotendeels dezelfde rassen. De rassen zullen gevolgd worden op ontwikkeling en beoordeeld op gezondheid. Na de oogst zullen opbrengstmetingen uitgevoerd worden en van de beste rassen worden tevens bakproeven gedaan om de geschiktheid voor baktarwe te testen.



De initiatiefnemers hopen door deze rassenproeven een goede opvolger te vinden voor het bekende ras Lavett dat al vele jaren gebruikt wordt. Deze rassenproeven, die moeten bijdragen aan de continuïteit van nieuw rassenonderzoek, worden uitgevoerd door Agrifirm en het Louis Bolk Instituut in samenwerking met de biologische bakkerijen Zonnemaire en Verbeek.

Voor meer informatie: www.agrifirm.com
Publicatiedatum: