"Ook marktmeester positief verbaasd over de respons"

Biologische Boerenmarkt Roermond met open armen ontvangen

Tholen - De inwoners van Roermond hebben ondernemers op de Biologische Boerenmarkt met open armen ontvangen. Gisteren (woensdag 26 maart) is de markt voor het eerst gehouden op het Stationsplein in Roermond. "We voelen ons zeer welkom in Roermond. De reacties waren overweldigend. De mensen zijn blij ze eindelijk voor verse biologische producten op de markt terecht kunnen. En we kregen zelfs drinken aangeboden van restauranthouders", vertelt Tiny Goossens van De Natuurbakkerij uit Geleen.

Ze geeft aan dat ze moe, maar voldaan is: "Het is zó druk geweest, ik ben nog aan het bijkomen. Ook de marktmeester was positief verbaasd over de respons." Er is onder meer via facebook reclame gemaakt voor de markt. "Ik had niet gedacht dat dit zo'n impact zou hebben."


Foto: Floris Mokveld, DuurzaamRoermond.

De Natuurbakkerij is één van de vijf kramen op de markt. Verder staat Saanenhof uit Heeze er met een ruim assortiment aan kazen, biologisch kruidentuintje uit Heerlen had naast kruiden en specerijen ook geurende en eetbare biologische rozen meegenomen. En De Hooge Weyer uit Baexem presenteerde onder meer haar zelfgeteelde biologisch-dynamische groenten op de markt. En voor vlees konden de klanten bij de kraam van De Blije Big uit Eindhoven terecht.

Absoluut geslaagd

Tiny omschrijft de eerste marktdag als 'absoluut geslaagd'. "Er zijn zelfs verschillende milieuorganisaties langs gekomen die ons een warm hart toedragen. En wethouder Ferdinand Pleyte bracht een bezoek aan de markt, terwijl de officiële openingshandeling pas over een tijdje plaats zal vinden."

De Natuurbakkerij heeft ter plekke op de markt speltwafels staan bakken. "Dit doen we al jaren op onze markten, zo staan we ook in Sittard en Maastricht. En dit sloeg ook in Roermond goed aan. Tevens was er veel vraag naar ons speltbrood."


Foto: Floris Mokveld, DuurzaamRoermond.

Plek zat

Alle ondernemers van de markt zijn Skal-gecertificeerd. Dit is een vereiste voor deelname, zo gaf Tiny in dit Biojournaal-artikel vorig jaar al aan. Er is nog ruimte voor meer kramen: "Hier hebben we plek zat voor. Ik nodig iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen op de markt!"

De markt zal vanaf nu iedere woensdagmiddag van 13:30 uur tot 18:00 uur te vinden zijn op het Stationsplein in Roermond. De markt wijkt bij evenementen op het Stationsplein uit naar de omgeving.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van de Biologische Boerenmarkt Roermond.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven