Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jongeren leren over biologisch tuinieren in dorpsschooltuin

Vandaag (donderdag 27 maart) planten wethouder Lea van der Tuin en directeur Harry Kremer van woningcorporatie Acantus samen met leerlingen van SWS De Driesprong de eerste fruitbomen in de dorpsschooltuin in Vriescheloo. De dorpsschooltuin is een initiatief van dorpsraad Vriescheloo en basisschool De Driesprong. Met deze tuin willen de initiatiefnemers jongeren leren hoe je biologisch kunt tuinieren. Daarnaast worden de oudere dorpsbewoners met 'groene vingers' betrokken om de samenwerking tussen jong en oud in het dorp te stimuleren.

De aan te leggen tuin heeft een oppervlakte van 500m2 groot en wordt aangelegd achter de molen 'De Korenbloem' aan de Berkenweg in Vriescheloo. Dit is de plek waar woningcorporatie Acantus huurwoningen sloopte. Door hier straks fruitbomen en gewassen uit de streek te verbouwen, willen de dorpsraad en de school een positieve wending geven aan de negatieve gevolgen van de krimp. De tuin krijgt een wateraansluiting en gereedschapsschuurtje. Het nabije grasveld wordt ingezaaid met eenjarige bloemzaden die straks bijen en vlinders aantrekken.

De dorpsschooltuin wordt gerealiseerd met behulp van Europese subsidies en mede gefinancierd door en gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Bellingwedde en woningcorporatie Acantus.

Bron: Westerwolde Actueel

Publicatiedatum: