Ecoshop Helder reikt 2500ste klantenkaart uit

Tegen de landelijke ontwikkelingen van speciaalzaken in, groeit de omzet van de biologische speciaalzaken. In een recente publicatie van de ING valt te lezen: 'Tussen 2007 en 2013 daalde de gemiddelde omzet van een speciaalzaak in voedingsmiddelen met 10 procent. Doordat consumenten een groter deel van hun boodschappen bij de supermarkt zijn gaan doen daalt de omzet in de branche en loopt ook het aantal winkels terug.' De biologische speciaalzaken, daarentegen, laten vanaf het jaar 2000 een gemiddelde omzetgroei van 7% per jaar zien. In 12 jaar tijd is de omzet meer dan verdubbeld naar ruim 325 miljoen per jaar.

Ook Ecoshop Helder, biologisch speciaal zaak in Lemmer, ondervindt deze groei in de praktijk. Afgelopen week mocht Ecoshop Helder de 2500ste klantenkaart uitdelen aan Caroline de Wit uit Emmeloord. Zij ontving een pakket gevuld met gezonde en lekkere biologische voedingsmiddelen uit de winkel.
 
In iets meer dan 5 jaar heeft Ecoshop Helder haar klantenbestand opgebouwd tot 2500 bewuste consumenten. In werkelijkheid ligt het aantal klanten natuurlijk hoger, aangezien lang niet iedereen een klantenkaart heeft.


Caroline met haar klantenkaart.

Caroline de Wit, verrast door dit feit, vertelde die dag: "Mijn zoon had al lange tijd slaapproblemen en sinds we met geraffineerde suikers gestopt zijn gaat het veel beter. Maar dan ga je wat lezen over voeding, een keer naar een lezing en dan gaat ineens de knop om. Geen E-nummers meer, geen zoetstoffen en geen gemanipuleerde producten. Inmiddels eten wij thuis een stuk bewuster. Zondag hebben we een jarig kind en ga ik veel bakken, ik had dus het één en ander nodig. Jullie hebben echt een prachtige winkel en ik zal zeker nog een keer langs komen.”

Ecoshop Helder

Ecoshop Helder is dé biologisch specialist van Lemmer en omstreken. In de ruime winkel (200m2) aan de Visserburen 32 wordt een compleet assortiment van duurzame, biologische, (zo veel mogelijk) regionale, en natuurlijke producten aangeboden, zoals groenten en fruit, vers brood, vlees en zuivel, droogwaren, wijnen, voedingssupplementen en verzorgingsproducten.

Voor meer informatie: www.ecoshophelder.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.