Julianaschool ontvangt natuurvoedingskundige en EkoPlaza-ondernemer

De Julianaschool in Bilthoven wil graag Fairtrade school worden en heeft daarvoor afgelopen week een 'week van de voeding' gehouden. In die week had de school alle aandacht voor diverse kanten van fairtrade en voeding. Om de week goed af te sluiten had de school een ochtend gepland waarbij voorlichting gegeven werd over gezonde voeding. Deze werd gegeven door Gitta van Eick, natuurvoedingskundige en door Jan Peter Oosterloo, eigenaar van de EkoPlaza in De Bilt en Bilthoven.
 
De ochtend werd gevuld met het onderwerp 'wat is eigenlijk spijsvertering' en 'wat is smaak'. De kinderen mochten daar uit eigen ervaring over meepraten. Gitta vroeg bijvoorbeeld of de kinderen wel eens buikpijn hebben en waardoor dat komt. Alle verhalen die loskwamen gaven een goed inzicht in wat kinderen al weten van hun spijsvertering.


Gitta voor de klas. Foto's: Guus Geebel.

De smaaklessen werden ondersteund door verschillende soorten cake waar de kinderen hun zintuigen op los mochten laten. Ook het proeven hoorde daar bij en ook daarover mochten zij hun ervaring in de groep bespreken. Zo hebben Jan Peter en Gitta geprobeerd de kinderen op een leerzame manier bewust te maken hoe belangrijk je zintuigen zijn bij het eten van voeding en hoe belangrijk het is om je lichaam gezond te voeden.

Ook de verschillen tussen een bloemkool van de 'gewone' supermarkt en de EkoPlaza werden besproken. De ochtend werd afgesloten met een beker biologische limonade en biologische chocolademelk. En zoals de kinderen al hadden geleerd van de eerder uitgenodigde bakker; chocola is gezond, maar niet te veel en alleen pure chocola met zo min mogelijk suiker.

De volgende stap in de bewustwording van gezonde voeding is op 1 april aanstaande wanneer de deuren van de EkoPlaza openstaan voor alle kinderen en ouders van de Julianaschool. Zij worden dan ontvangen door hun eigen schoolgenoten die de gasten dan langs alle producten van de winkel begeleiden. Op school hebben zij in de tussentijd een werkstuk gemaakt over een product zodat zij goed op de hoogte zijn om er over te vertellen.

Op 8 mei aanstaande wordt er dan nog vanuit de EkoPlaza een filmavond georganiseerd voor belangstellenden in Het Lichtruim. Informatie over deze avond kunt u inwinnen bij EkoPlaza Bilthoven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.