Zesde BIJendiner: woensdag 9 april in Schipluiden

Op woensdag 9 april organiseert Rootz opnieuw het BIJendiner in Op Hodenpijl in Schipluiden en nodigt je van harte uit hierbij te zijn. Het BIJendiner begint om 19:00 uur (ontvangst vanaf 18:00 uur). Je kunt ook een bezoek brengen aan de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl, tussen 16:00 en 18:00 uur leiden imkers je rond langs bijenkasten en de boer langs groentetuin en stal (er zijn biggetjes en kalfjes). Er wordt een tweegangen vegetarisch diner (of vlees uit eigen stal) geserveerd met wijn en als dessert Rootz speltappeltaart voor de prijs van 35 euro in het biologische restaurant.

In de kerk vertelt Henk Wansink het verhaal van de koe, de worm en de bij. Dit als ideaalbeeld voor de landbouw als het goed functioneert deze drie. Wat zegt dit beeld jou, hoe raak je geïnspireerd? Beelden helpen je na te denken over je eigen situatie. Wat je zelf kunt doen, daar begin je mee. Henk Wansink vult dit in op zijn grote biologisch-dynamische bedrijf in Brummen. Henk is tuinder, imker en een pionier. De avond heeft ook een primeur: ter plekke wordt een Bijenfonds het BD-imkerfonds opgericht. Hierop nemen we een goed glas wijn of bier, de eerste ronde is van het huis. En voor thuis krijg je bijenbloemenzaad mee.

Klik hier om je aan te melden.

Het BIJendiner heeft tot doel aandacht vestigen op de bij en wat we zélf kunnen doen. En dat is zorgen voor bloemen. Overal! In tuinen, op braakliggend land, langs akkers en in bermen. Dat er een jaarrond voedsel komt voor bijen. Er zijn al vijf eerdere Bijendiners georganiseerd. Je hoort meer over de resultaten hiervan tijdens het diner.

Locatie: Op Hodenpijl, Rijkstraatweg 20-22, 2636 AX Schipluiden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven