Op woensdag 9 april organiseert Rootz opnieuw het BIJendiner in Op Hodenpijl in Schipluiden en nodigt je van harte uit hierbij te zijn. Het BIJendiner begint om 19:00 uur (ontvangst vanaf 18:00 uur). Je kunt ook een bezoek brengen aan de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl, tussen 16:00 en 18:00 uur leiden imkers je rond langs bijenkasten en de boer langs groentetuin en stal (er zijn biggetjes en kalfjes). Er wordt een tweegangen vegetarisch diner (of vlees uit eigen stal) geserveerd met wijn en als dessert Rootz speltappeltaart voor de prijs van 35 euro in het biologische restaurant.
In de kerk vertelt Henk Wansink het verhaal van de koe, de worm en de bij. Dit als ideaalbeeld voor de landbouw als het goed functioneert deze drie. Wat zegt dit beeld jou, hoe raak je geïnspireerd? Beelden helpen je na te denken over je eigen situatie. Wat je zelf kunt doen, daar begin je mee. Henk Wansink vult dit in op zijn grote biologisch-dynamische bedrijf in Brummen. Henk is tuinder, imker en een pionier. De avond heeft ook een primeur: ter plekke wordt een Bijenfonds het BD-imkerfonds opgericht. Hierop nemen we een goed glas wijn of bier, de eerste ronde is van het huis. En voor thuis krijg je bijenbloemenzaad mee.
Klik hier om je aan te melden.
Het BIJendiner heeft tot doel aandacht vestigen op de bij en wat we zélf kunnen doen. En dat is zorgen voor bloemen. Overal! In tuinen, op braakliggend land, langs akkers en in bermen. Dat er een jaarrond voedsel komt voor bijen. Er zijn al vijf eerdere Bijendiners georganiseerd. Je hoort meer over de resultaten hiervan tijdens het diner.
Locatie: Op Hodenpijl, Rijkstraatweg 20-22, 2636 AX Schipluiden
Abonneren
Vacatures
Zesde BIJendiner: woensdag 9 april in Schipluiden
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-26 Korte cursus 'Duurzaamheid, natuur en milieu' bij IVN Westerveld
- 2023-09-26 Agroforestry binnen de melkveehouderij – demodag bij Boerderij tussen de Hagen: 9 oktober
- 2023-09-25 Resultaten 2024 Trendrapport Nederlandse en Belgische foodsector
- 2023-09-25 Vereniging 013Food organiseert informatief bio-ontbijt met 'Bio boeren uit de buurt'
- 2023-09-22 Resistentie maakt het verschil tijdens de Discovery Field Days en Hydro Demo Days Enza Zaden
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging
- 2023-09-12 Bio-boerderijen openen deuren tijdens Rotterdam de boer op!-dagen
- 2023-09-12 Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken