Franklin Knoop, Franklin Food Café Zeist:

"Het maakt mijn klanten niet uit dat het biologisch is"

Tholen - Franklin Knoop van Franklin Food Café merkt in zijn biologische frietzaak dat de bio-markt aantrekt. "Mensen zijn enthousiast over biologische voeding en zijn nieuwsgierig naar de smaak. Dat is hier goed te merken", vertelt Franklin. Volgens hem komen niet alle klanten specifiek voor de biologische producten naar zijn zaak in Zeist. "Dit vat ik op als een compliment. Voor deze groep klanten maakt het niet uit dat het biologisch is, ze waarderen vooral de smaak van de producten en ze vinden het gezellig hier. Dat is een goede zaak, want ondertussen verkoop ik wel mooie biologische producten aan hen."Hiermee lijkt Franklin bijna twee jaar na de opening zijn doel bereikt te hebben. Zijn zaak bestaat 27 april twee jaar. Net na de opening gaf hij tegenover Biojournaal al aan dat hij de inwoners van Zeist met lekkere biologische snacks wilde gaan overtuigen. "Ik ben tevreden met waar het concept nu staat. Ik had altijd wel gedacht dat er markt voor was, maar het is natuurlijk afwachten hoeveel je gegund wordt door het publiek. Ik ben in ieder geval blij met wat we tot nu toe bereikt hebben. En uiteraard blijf ik om me heen kijken om te bepalen wat we nog toe kunnen voegen aan het concept."


Franklin in het cafégedeelte.

Het aanbod van Franklin Food Café is vrijwel helemaal biologisch. De valkuil voor 100% biologisch willen werken zit volgens Franklin in het feit dat je met de seizoenen mee moet gaan. "Dat maakt het lastiger, omdat je voor de aanvoer sterk afhankelijk bent van het aanbod."


Een blik in het cafetariagedeelte van Franklin Food Café.

Mobiele frietkraam

Naast de vaste standplaats aan de Voorheuvel 68A in Zeist komt Franklin met zijn mobiele frietkraam op verschillende plaatsen in Nederland. Elke zondag staat hij bijvoorbeeld aan de bosrand van het Hertenkamp in Zeist. Het aanbod in de kraam bestaat volgens Franklin voor 80% uit biologische producten. Franklin is met zijn frietkraam landelijk te boeken voor ondersteuning van leuke activiteiten.


Ook voldoende ruimte om rustig te tafelen.

Hij stond afgelopen januari ook met zijn frietkraam op de BioVak. "In samenwerking met EcoFields, McCain en Remia presenteerden we daar het totaalconcept voor de cafetaria's. Dat was erg geslaagd. We hebben hier erg positieve reacties op gehad. Met zijn allen proberen we de sector verder te brengen en de markt voor bio-producten groter te maken."


De fiets van Franklin Food Café.

Voor meer informatie:

Franklin Knoop
Franklin Food Café

Voorkeuvel 68A
3701 JG Zeist
06 53107331
Franklin@defrietboer.nl
www.franklinfood.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven