Koeiendans De Groene Griffioen al op 22 maart

Na een zachte winter, mogen de koeien van De Groene Griffioen aanstaande zaterdag 22 maart al weer naar buiten. De melkkoeien zijn altijd erg blij om na de winter weer vers gras te eten in het weiland en deze 'koeiendans' is een feestje om te zien. Iedereen is welkom om te komen kijken op de biologische educatie- en kaasboerderij aan de Lange Muiderweg 18a in Weesp. Om 12:30 uur gaat het hek open. (Bij heel slecht weer bestaat de kans dat de organisatoren de koeiendans uitstellen).

In de stallen zijn de kalfjes en de kippen te bewonderen, kinderen kunnen een nepkoe melken en de boerderijwinkel is zoals elke vrijdagmiddag en zaterdag open. Naast biologische kaas en melk is er weer volop biologisch vlees van eigen erf te verkrijgen en nog meer lokale producten.De Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij en is tijdens openingstijden en op afspraak te bezoeken. Door middel van verschillende evenementen op de boerderij draagt De Groene Griffioen bij aan het verkleinen van de kloof tussen boer en burger, kun je met eigen ogen zien wat biologisch boeren is en waar je voedsel vandaan komt.

Meer informatie over het bedrijf, producten, activiteiten en dieren staat op de website www.degroenegriffioen.nl en de facebookpagina 'biologische boerderij De Groene Griffioen'.

Nog meer leuke evenementen op de boerderij:
  • Zaterdag 22 maart: NLDoet vrijwilligers helpen mee op de boerderij 10:30-16:30 uur.
  • Zaterdag 29 maart: brainstorm in een draaimolen 'boer zoekt burger met compost' 13:30-16:00 uur.
  • Zaterdag 5 april: workshop kaas maken 13:30-16:30 uur.
  • Zaterdag 21 juni: open dag 11:00-16:00 uur.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven