"Ard van der Kreeke: "Bio hoeft niet duur te zijn als je volgens de seizoenen kookt"

Fotoreportage toont bio-inbreng op Horecabeurs Goes

Tholen - Van 10 tot en met 12 maart werd de 51e editie van de Horecabeurs Goes gehouden. Horecaondernemers konden in de Zeelandhallen terecht om te zien wat de toeleveranciers voor de horeca hen te bieden hebben. Er stonden in totaal zo'n 150 exposanten en de beurs kon rekenen op een kleine 10.000 bezoekers.

Biojournaal bracht een bezoek aan de vakbeurs van Zuid-West Nederland en Vlaanderen om een beeld te krijgen van het biologische aanbod.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Een deel van de foto's. Bekijk de fotoreportage om een volledig overzicht te krijgen.

Duidelijk werd dat het bio-gehalte van de vakbeurs groeiende is. Zo konden bezoekers ook bij diverse bedrijven uit de conventionele branche informatie inwinnen over de biologische producten in hun assortiment. Denk hierbij aan McCain en Schulp Vruchtensappen.

Biologisch streekplein & ambachtsplein

Opvallende verschijning was het biologisch streekplein & ambachtsplein in de Noordzeehal. 't Hof Welgelegen uit Middelburg had samen met Scalda initiatief genomen om een plein te vullen met diverse activiteiten en partners. Er werden onder meer verschillende demonstraties gegeven door koks en bezoekers konden op het plein een breed aanbod aan biologische producten bekijken.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Overzichtsfoto van het biologisch streekplein & ambachtsplein.

Ard van der Kreeke van 't Hof Welgelegen vertelde tijdens de beurs dat hij grootse plannen heeft. Zo gaat de horecaleverancier een biologisch verscentrum openen, omdat hij verder wil doorstomen met zijn bedrijf. "Ik ben blij met waar we nu staan. Ik teel zoveel mogelijk zelf en het is inmiddels zo dat ik bij vrijwel alle biologische telers in Zeeland op kan komen halen wat ik wil. Door deze korte lijnen ben ik niet duurder dan de Sligro, zolang de kok volgens de seizoenen werkt", aldus Ard. Hij is ook van plan om dieren op zijn zorgboerderij te gaan houden. "Ik heb in mijn teeltplan steeds de beschikking over braakland. Daar wil ik 250 legkippen en Bonte Bentheimers op gaan houden. Dit past mooi in het plaatje en bezoekers van de zorgboerderij hoeven niet langer te vragen of ik geen dieren heb."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven