Lunchroom Logica uit Leiden 100% EKO-gecertificeerd

Lunchroom Logica is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca. Dit betekent dat 100% van de inkoop van gecontroleerd biologische herkomst is. De certificering werd gevierd tijdens het 1-jarig bestaan van Logica.

De lunchroom is eigendom van en opgericht door Bianca van Went en Bart van Leeuwen. Het hele team hecht waarde aan biologische streekproducten uit het seizoen. Bart: "Wij serveren gewoon heel erg lekker eten en drinken, dat ook nog eens gezond en verantwoord is."


Eigenaars Bart van Leeuwen en Bianca van Went ontvangen certificaat van Mariken de Bruijn van het EKO-keurmerk. Foto's: Henk Ganzeboom.

De gasten in de Lunchroom willen pure, authentieke voeding die respectvol is geproduceerd. Biologische producten voldoen aan deze wens. Deze behoefte aan een horecagelegenheid die gezond en puur eten en drinken serveert, was voor Bianca en Bart ook de reden om te starten met de lunchroom Logica.


De bijbehorende sticker werd ook op het raam geplakt.

Het concept slaat goed aan in Leiden. Deze week vierde Logica al haar 1- jarig bestaan. De succesfactor? Bianca: "Wij denken dat onze eerlijkheid onze succesfactor is, we staan voor wat we zeggen. Het EKO-keurmerk Horeca toont dat ook aan. Wij kiezen voor 100% biologische ingrediënten omdat we alleen dan zeker zijn van de kwaliteit die we willen serveren. Smaak en kwaliteit is waar het om gaat en daar doen we geen concessies aan."


Bart van Leeuwen en Bianca van Went met hun team.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurateur of chef-kok voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij Lunchroom Logica is de inkoop zelfs 100% biologisch.

Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties aan biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Voor meer informatie: www.lunchroomlogica.nl en www.eko-keurmerk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.