
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
Biologische zaden, biodiversiteit, stadslandbouw en eerlijk voedsel staan centraal
Groenmoesmarkt: 23 maart in Oirschot
De Groenmoesmarkt is een specialistische markt voor wie bewust in het leven staat en zal daardoor veel mensen aanspreken die actief zijn op tuin- en natuurgebied. Het is dan ook niet alleen een verkoopmarkt maar je vindt er ook informatie over gezonde voeding, het versterken van natuurwaarden, de strijd om eerlijk zaadgoed en tegen genetische manipulatie.
Hans van Eekelen uit Best is organisator van deze markt. Onder eigen naam en later onder de naam Groenmoes geeft hij al bijna 10 jaar lang publicaties uit met natuurlijk (moes)tuinieren, eerlijk voedsel en regionale betrokkenheid als kernwaarden. Zijn belangrijkste publicatie tot nu toe – de zaaiagenda voor de moestuin - is zojuist verschenen bij de uitgeverij van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Uiteraard is dit boek dat volledig gevuld is met praktische teeltinformatie (90 groentesoorten en 1.100 groenterassen) op deze markt verkrijgbaar.
Het zalencentrum in Oirschot is inmiddels te klein gebleken om standhouders en bezoekers goed te kunnen ontvangen. Toch is de kleinschaligheid en de intieme sfeer van dit complex er de reden van dat niet naar een groot centrum is uitgeweken. Er is gekozen voor uitbreiding van de ruimten door circa 300 m2 tentruimte aan te bouwen. Op deze manier kunnen enkele duizenden bezoekers worden ontvangen die een klein bedrag aan entree betalen 3,50 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis), maar met diverse gratis te verkrijgen materialen dat bedrag snel weer hebben terugverdiend.
Voor meer informatie: info@groenmoes.nl en www.groenmoes.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij
- 2023-03-02 3 maart: Studiedag vrije veredeling versus F1-hybride en CRISPR-Cas
- 2023-02-24 Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- 2023-02-24 Duurzaamheid gaat het verschil maken in de foodsector