Biologische zaden, biodiversiteit, stadslandbouw en eerlijk voedsel staan centraal

Groenmoesmarkt: 23 maart in Oirschot

Op zondag 23 maart aanstaande wordt in zalencentrum 't Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot voor de tweede maal een markt gehouden op het gebied van natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel. Vanuit Nederland en België komen circa 50 standhouders naar Oirschot die op dit gebied tot het topsegment horen. Ook de eigen regio is sterk vertegenwoordigd op de gebieden van stadslandbouw, biodiversiteit en met biologische zaden en planten.

De Groenmoesmarkt is een specialistische markt voor wie bewust in het leven staat en zal daardoor veel mensen aanspreken die actief zijn op tuin- en natuurgebied. Het is dan ook niet alleen een verkoopmarkt maar je vindt er ook informatie over gezonde voeding, het versterken van natuurwaarden, de strijd om eerlijk zaadgoed en tegen genetische manipulatie.

Hans van Eekelen uit Best is organisator van deze markt. Onder eigen naam en later onder de naam Groenmoes geeft hij al bijna 10 jaar lang publicaties uit met natuurlijk (moes)tuinieren, eerlijk voedsel en regionale betrokkenheid als kernwaarden. Zijn belangrijkste publicatie tot nu toe – de zaaiagenda voor de moestuin - is zojuist verschenen bij de uitgeverij van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Uiteraard is dit boek dat volledig gevuld is met praktische teeltinformatie (90 groentesoorten en 1.100 groenterassen) op deze markt verkrijgbaar.

Het zalencentrum in Oirschot is inmiddels te klein gebleken om standhouders en bezoekers goed te kunnen ontvangen. Toch is de kleinschaligheid en de intieme sfeer van dit complex er de reden van dat niet naar een groot centrum is uitgeweken. Er is gekozen voor uitbreiding van de ruimten door circa 300 m2 tentruimte aan te bouwen. Op deze manier kunnen enkele duizenden bezoekers worden ontvangen die een klein bedrag aan entree betalen 3,50 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis), maar met diverse gratis te verkrijgen materialen dat bedrag snel weer hebben terugverdiend.

Voor meer informatie: info@groenmoes.nl en www.groenmoes.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven