Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste lichting koks van de VIP Health & Nutrition opleiding mochten hun diploma ontvangen. Tijdens een toer door Amsterdam langs de leukste culinair adresjes werden de diploma's uitgereikt bij kookboekenwinkel de Sperwer.
"Het was een inspirerend jaar", vertelde Femke van den Heuvel. "De koks zijn zo gegroeid en hebben al zoveel mooie projecten in de markt gezet. We hebben Cook & Care bewuste kookworkshops voor kankerpatiƫnten, die nou even niet patiƫnt hoeven te zijn. Een andere student is afgestudeerd op voeding en dementie, er is stage gelopen bij Felixoord een vegetarisch verzorgingstehuis en er is gekookt om geld in te zamelen voor het project Girls First van Plan. Ook wordt er nog hard gewerkt aan een receptenboek van de ontwikkelde gerechten tijdens het jaar."
"Wat hebben we genoten en vooral lekker gegeten. we gaan zeker veel van deze koks horen en zien. Intussen zijn de volgende 2 jaargangen al volop bezig en begint de volgende groep in september."
Voor meer informatie: www.viphealthandnutrition.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards