Vrijdag 21 maart

Groenrijk Assen organiseert lezing 'Natuurlijk en gezond (moes)tuinieren met EM'

Wilt u ook (moes)tuinieren zonder gif en op een natuurlijk wijze de bodemvruchtbaarheid verbeteren? Kom dan naar de interessante lezing over Effectieve Micro-organismen (EM) en ontdek de vele toepassingen van EM. Deze lezing vindt plaats op vrijdag 21 maart van 19:30–20:30 uur bij Groenrijk, Hoofdvaartsweg 104 in Assen.

Een gezonde plant begint met een gezonde bodem. Een goede bodemvruchtbaarheid is essentieel voor de vitaliteit van planten. Gezonde planten hebben namelijk een betere weerstand tegen ziekten.

Tijdens deze avond leert u over bodemvruchtbaarheid; wat houdt dit in en hoe kunt u dit zelf eenvoudig bevorderen? Welke positieve effecten hebben bijvoorbeeld Zeeschelpenkalk en Kleimineralen op de bodem? Ook wordt er uitgebreid verteld over de Effectieve Micro-organismen en hoe u dit eenvoudig zelf kunt toepassen in de (moes)tuin. De lezing is toegankelijk voor beginnende en ervaren (moes)tuinders.Een eenvoudige en duurzame manier om de bodemvruchtbaarheid te bevorderen is het bemesten met Bokashi. Bokashi is Japans en betekent 'gefermenteerd organisch materiaal'. Met de Bokashi-keukenemmer kunt u alle etensresten (ook alle schillen en gekookte resten) omzetten tot een waardevol organisch materiaal voor de bodem. Door het toevoegen van EM gaan zullen de resten gaan fermenteren en niet rotten. Dus geen vervelende geurtjes en u werkt mee aan het verminderen van groene afval. Ook wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen compost en Bokashi, hoe u dit gemakkelijk zelf kunt maken en wat de waarde is voor de bodem.

EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen. Het is een combinatie van nuttige, opbouwende micro-orga­nismen, die vrij in de natuur voorkomen en niet gemanipuleerd zijn. EM is breed inzetbaar en verbetert onder meer de bodemkwaliteit, bodemvruchtbaarheid, groei en kwaliteit van gewassen aanzienlijk. EM wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. EM-Technologie wordt niet alleen in door particulieren gebruikt, maar ook met succes toegepast door de professionele land- en tuinbouw.

Voor meer informatie: www.emna.eu/nl en www.groenrijkassen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.