Website Duurzaam Doen live!

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt de urgentie om duurzamer te leven. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu wil daarom, samen met anderen zoals Milieu Centraal, concrete tips en tools bieden zodat de stap naar duurzaam doen gemakkelijker wordt.

Op 10 maart is de website duurzaamdoen live gegaan. Hier vind je concrete tips en inspiratie om duurzaam te doen. Zodat we nu en in de toekomst op een leefbare, gezonde en veilige manier in Nederland kunnen wonen en werken. Door bewust te kopen, slimmer te reizen of ons afval te recyclen, werken we samen aan een gezonde en leefbare wereld.
 

Recyclemanager

De site laat duurzame initiatieven en innovaties zien op het gebied van afval, energie, reizen, eten en kopen. Bijvoorbeeld de Recyclemanager, een initiatief van onder andere WeCycle, Stibat en Milieu Centraal. De Recyclemanager is een platform dat bestaat uit een website en gratis app. De app helpt je op een makkelijke manier afval te scheiden door de dichtstbijzijnde afval inleverpunten aan te wijzen, bij jou in de buurt. Om te zien met welke organisaties IenM nog meer samenwerkt, kijk je op de website onder Supporters.

Een platform voor duurzame initiatieven

IenM spoort duurzame initiatieven op en brengt deze waar mogelijk verder. Zoals de Green Deal bioplastics, waarbij uit gft-afval afbreekbare plastic zakjes worden gemaakt. En in het ketenakkoord Kunststofkringloop is met meer dan 60 partijen afgesproken om het zwerfafval aan te pakken en kunststof afval te recyclen. Goed voor het milieu en een kostenbesparing voor de meewerkende bedrijven. Op de site wordt aandacht besteed aan dit soort initiatieven. Duurzaamdoen.nl wil een inspiratiebron zijn voor mensen om van duurzaam denken over te stappen naar duurzaam doen!

Voor meer informatie: www.duurzaamdoen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven