Zondag 16 maart in Westerlo:

9e eco en fair trade modeshow – want groene mode voelt beter

Op zondag 16 maart aanstaande organiseert fair trade kledingwinkel Meer dan Mooi haar 9e eco en fair trade modeshow in zaal Heracles, Westerlo (14:30 uur). "Opvallend is dat onze eco kleding niet anders oogt, maar wel anders voelt. In je portemonnee voel je dan weer géén verschil", stelt Nancy de Poorter, zaakvoerder van Meer dan Mooi.

Mode met een missie

Meer dan Mooi heeft een missie: zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met eerlijke eco kleding. "Veel mensen wet niet van het bestaan van fair trade kleding af", zegt Nancy. "Toch zijn velen, zeker na de ramp in de kledingfabriek in Bangladesh vorig jaar, zich ervan bewust dat kleding vaak onder erbarmelijke omstandigheden gemaakt wordt. Om te laten zien dat er wel degelijk een alternatief is, organiseren we met veel plezier 2x per jaar onze modeshow."

Meer dan bio-katoen

Behalve fair trade is de geshowde kleding ook ecologisch verantwoord. Denk daarbij niet enkel aan biologisch katoen, maar ook aan kleding van bamboe, hennep of zelfs hout. Eén ding hebben deze materialen gemeen: het voelt zalig aan.


Splintervrije eco lingerie

Nieuw in de collectie is de eco lingerie. "Veel vrouwen lieten ons weten dat ze nauwelijks nog ondergoed in katoen vinden, terwijl ze dat wel zouden willen", zegt Nancy. Dus ging ze op zoek en vond mooi, goed zittende én betaalbare slipjes. Niet alleen in bio-katoen, maar ook in bamboe en viscose gemaakt van dennenhout. Hoe dat voelt? Ongeveer als zijde, maar deze kleding is wel gewoon wasbaar in de wasmachine. Dat Meer dan Mooi deze collectie in België introduceerde, is tekenend voor deze zaak. Nancy zoekt en vindt graag een groene speld in de hooiberg. Daardoor vind je bij Meer dan Mooi merken die je nergens anders in België vindt, zoals kleurrijk kinderondergoed van Comazo en de dennenlingerie van Do You Green.

Groene modeshowpartners

Meer dan Mooi vindt het fijn om samen met werken met andere wereldbewuste zaken. "Ieder van ons is gespecialiseerd in zijn vakgebied, dat maakt deze samenwerking uniek. Samen staan we sterker", stelt Nancy. Haarstudio Naturel uit Geel verzorgt de kapsels van de mannequins. De dames worden opgemaakt met biologische én dierproefvrije make-up van Druantia uit Lier. Voor de schoenen kiezen we voor milieuvriendelijk chroomvrij gelooid leder van Schoenen Torfs. "Voor velen is het een verrassing dat Torfs deze schoenen in de collectie heeft. Reden te meer voor de werkgever van 2014 om extra naar buiten te treden met hun eco merken." Liever geen leer? Dan zijn er de vegan schoenen van de webshops EN& en Chevaliers des Pieds. 100% mooi, 0% leer. Tenslotte zijn er vilten fair trade pantoffels uit Mongolïe van Esgii, een Nederlandse webshop.

Passen en kopen kan

Na de modeshow kan je de kleding en sieraden van Meer dan Mooi passen en aankopen. Ook de make-up van Druantia en de schoenen en pantoffels van Esgii, Chevaliers des Pieds en EN& zijn ter plaatse te koop. Er is veel belangstelling voor deze modeshow, bestel daarom een ticket in voorverkoop als je zeker wilt zijn van een plaatsje. In vvk betaal je 4 euro, aan de deur 5 euro. Bestellen kan via info@meerdanmooi.be of bij Meer dan Mooi in de winkel. Meer informatie: www.meerdanmooi.be.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven