Meer aandacht voor maaltijdbereiding
Het filmpje maakt in twee minuten duidelijk dat koks in ziekenhuiskeukens gemiddeld veertig procent te veel eten klaarmaken en dat patiƫnten de groenten het vaakst laten liggen, vooral op vrijdag en zaterdag. Door meer aandacht te besteden aan de bereiding van gezonde maaltijden die patiƫnten graag eten vermindert niet alleen de verspilling, het zou ook wel eens kunnen leiden tot een sneller herstel en dus minder ligdagen en lagere zorgkosten, verwachten Wageningse onderzoekers.Populair-wetenschappelijke communicatie
Wageningse onderzoekers communiceren geregeld op populair-wetenschappelijke wijze over voedselverspilling in zorginstellingen. Zo hopen ze bij te dragen aan het terugdringen van de verspilling.In 2014 plaatst Wageningen UR bijvoorbeeld geregeld advertenties en redactionele artikelen over dit onderwerp in Koks!, een magazine voor personeel in keukenziekenhuizen. De eerste advertorial wordt in maart 2014 geplaatst.
Daarnaast is er onder andere contact met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) om de voedselverspilling samen aan te pakken.
Meer over voedselverspilling in de zorg.
Toegankelijke informatie over voedselverspilling in ziekenhuizen is tevens overzichtelijk bij elkaar gezet op deze pagina.