Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elke vrijdag biologisch buffet op Dekker's Hoeve

Twee zussen en twee broers zwaaien de scepter in partycentrum Dekker's Hoeve. Zeven jaar geleden nam het viertal de locatie over en er hebben sindsdien al heel wat bruiloften en partijen plaatsgevonden. Voor dit soort feesten is het partycentrum uitermate geschikt maar de uitbaters willen meer. Vanaf 7 maart presenteren zij elke vrijdagavond een biologisch buffet, waar iedereen voor kan reserveren, ook met een kleine groep of individueel. En daarnaast vinden er regelmatig dansavonden plaats.

Ted en Piet Hooijmans, Fee en Elkie Jordans, dat zijn de vier eigenaren van Dekker's Hoeve. "Ted heeft er een vaste baan bij en werkt dus alleen in het weekend mee", vertelt zijn broer Piet. Piet is getrouwd met Fee. Samen met Elkie runt het echtpaar Dekker's Hoeve.

Piet en Fee zitten al 30 jaar in het horecavak. Zij hebben ruim twintig jaar een biologisch restaurant in Leiden gehad. Fee en Elkie zijn opgegroeid in Essesteijn. Piet en Ted in Leidschendam. Zeven jaar geleden kwam de Dekker's Hoeve op hun pad. Voor Elkie en Ted was dit een mooi moment om in het bedrijf te stappen.


Biologisch buffet

Vanaf het begin maken zij gebruik van biologische producten. "Biologisch eten krijgt steeds meer belangstelling onder andere doordat er meerdere schandalen in de voedselbranche hebben plaatsgevonden en omdat mensen steeds gezonder willen eten", vertelt Fee. Daarom maken Piet, Fee en Elkie nu elke vrijdag, vanaf 7 maart, een biologisch buffet.

En Ted helpt uiteraard mee in de bediening en achter de bar. Met heerlijke gerechten uit de internationale keuken, die zij uiteraard in eigen keuken bereiden met zoveel mogelijk biologische ingrediƫnten. De prijs voor het buffet is 24,50 euro. Het dessert is inbegrepen. "Elke week zijn er weer andere gerechten maar veelal internationaal getint", licht Piet toe. "We hebben ook steeds wisselende seizoensgebonden gerechten. En tussendoor nog kleine culinaire gerechtjes die wij uitserveren."

Verrassend

"Het wordt echt elke week heel verrassend", aldus Fee. Fee is van origine goudsmid maar was al vrij snel na de afronding van haar opleiding verzeild geraakt in de horeca. "Toen wij elkaar leerden kennen wisten wij al heel snel dat wij iets voor ons zelf wilden beginnen." Dat werd het biologische restaurant in Leiden. Elkie is opgeleid tot manager van een natuurvoedingswinkel met als doel in een natuurvoedingswinkel te gaan werken.

Toen zij net klaar was met haar opleiding kreeg zij de kans samen met haar zus en zwager in de Dekker's Hoeve te starten. Al haar kennis op het gebied van biologische voeding kan zij zo mooi in de praktijk brengen. Piet heeft gezondheidskunde en huishoudkunde gestudeerd. Die kennis kan hij ook goed gebruiken. Ted is buiten het bedrijf werkzaam als huismeester. Zijn technische achtergrond komt goed van pas als er kleine reparaties moeten worden uitgevoerd.

Kinderboerderij

Dekker's Hoeve ligt naast stadskinderboerderij Essesteijn. Het viertal is erg blij met de komst van Middin naar de stadskinderboerderij. We werken veel samen. Elkie: "Zo hebben we onze ruimte beschikbaar gesteld voor de komst van Sinterklaas en het bakken van kruidnootjes en kerstkransjes mag dan in onze oven." Samen organiseren zij regelmatig een biologische markt of een andere leuke activiteit.

Voor meer informatie: www.dekkershoeve.nl

Bron: Het Krantje
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer