Rewe domineert de biologische markt met 'Ja! Natürlich'

Levensmiddelenconcern Rewe (Billa, Merkur) begon 20 jaar geleden in Oostenrijk met de verkoop van biologische levensmiddelen onder het merk 'Ja! Natürlich'. Destijds was het bedrijf daarmee een pionier. Tegenwoordig domineert Rewe dit segment met een marktaandeel van circa 50 procent, meldt de Oostenrijkse website Nachrichten.at.

Afgelopen jaar werd er met het merk een omzet van 340 miljoen euro behaald, vijf procent meer dan in 2012. De biologische producten vormen al lang geen nichebestaan meer. Bij Billa bereikten ze een aandeel van twaalf tot dertien procent en bij Merkur een aandeel van dertien tot veertien procent. Dit geldt voor de hoofdcategorieën van 'Ja! Natürlich': groenten, fruit, brood, melk en zuivelproducten.Het merk 'Ja! Natürlich' begon in 1994 met 30 producten. Destijds waren de biologische sinaasappelen het vlaggenschip. In 2013 waren er inmiddels meer dan 1100 verschillende biologische producten in het assortiment opgenomen en het aanbod groeit nog steeds.

Kijk voor meer informatie op www.janatuerlich.at.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.