De Dragonfly: de biologische boerderij van de toekomst?

In de toekomst nemen we misschien wel een lift of een roltrap naar onze appelgaard. De Belgische architect Vincent Callebaut ontwierp een futuristisch, zelfvoorzienend torencomplex dat de biologische landbouw recht naar het hart van New York City brengt.

Het 132 verdiepingen tellende gebouw heet de 'Dragonfly'. Het heeft twee unieke glas-en-stalen vleugels, die zich uitstrekken naar de hemel. Het is ontworpen om te worden gebouwd op Roosevelt Island - een smalle strook land in de East River. Het complex zou genoeg ruimte bieden voor stadslandbouw met vee, pluimvee en 28 verschillende soorten gewassen te herbergen.Op de begane grond zou er een drijvende markt op de East River komen voor telers om hun biologische producten te verkopen.

Volgens Callebaut zou elk gebouw zelfvoorzienend worden en fungeren als een mini-energiecentrale. Energie wordt gewonnen uit de zon en de wind om het gebouw te verwarmen en te koelen en tijdens de zomer houden ventilatie en transpiratie van de groei van planten het gebouw koel. Planten langs de buitenkant van het bouwwerk kunnen tevens regenwater opvangen.

Lees het volledige artikel op foxnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven