Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Nieuwe werkelijkheid' draait om eerlijk, natuurlijk, biologisch en duurzaam

Horecagasten worden steeds bewuster

Gasten in de horeca zijn steeds bewuster van wat ze eten en drinken. Als men buiten de deur eet, dan moet iedere euro die wordt uitgegeven het waard zijn. Horeca met chagrijnige bediening en slecht eten kan maar beter direct stoppen. Als het niet helemaal perfect is, dan komt de gast niet meer. Deze conclusie trekt het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) in haar jaarlijkse rapport over de foodservicebranche in Nederland.

Volgens het FSIN is er een 'nieuwe werkelijkheid' aan het ontstaan. Hierbij is aandacht voor eerlijk, natuurlijk, biologisch en duurzaam eten. "We staan aan het begin van een revolutie in de Nederlandse foodsector", beweert Jan-Willem Grievink van het FSIN. De door een horecaondernemer gebruikte producten komen het liefst niet uit een fabriek, maar via een zo kort mogelijke lijn met een directe producent. Zoals boeren, telers of jagers.

Bron: De Restaurantkrant



Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer