Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse horeca duurste van West-Europa

De Nederlandse horeca is de duurste van West-Europa. Gemiddeld kost een driegangenmenu in Nederland zo'n 27,45 euro. In België is dat 24,95 euro en in Duitsland kost een etentje maar 18,70 euro.

Tot die conclusie komt Jan-Willem Grievink, directeur FoodService Instituut tijdens de start van de jaarlijkse horecabeurs Horecava in Amsterdam, meldt De Telegraaf.

Het instituut vergeleek de prijzen van driegangenmenu's in verschillende landen. In Nederland bleek men zo'n 20 procent duurder uit te zijn voor een etentje buiten de deur dan elders in Europa.



Vooral het verschil tussen de prijs in de supermarkt en het restaurant speelt de Nederlandse horeca parten, meent Grievink. "De afgelopen jaren hebben consumenten relatief eenvoudig kunnen bezuinigen door vaker boodschappen te doen. Daarmee ben je in Nederland heel goedkoop uit." In andere landen is het verschil tussen uit eten en thuis eten kleiner.

Gemiddelde prijs van een driegangenmenu in 2012-2013:

1. Nederland: 27,45 euro
2. België: 24,95 euro
3. Spanje: 21,10 euro
4. Groot-Brittannië: 20,47 euro
5. Frankrijk: 20,30 euro
6. Canada (inclusief fooi): 20,05 euro
7. Duitsland: 18,70 euro
8. VS (inclusief fooi): 17,71 euro

Bron: RTL Nieuws
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer