Nederlandse horeca duurste van West-Europa
Tot die conclusie komt Jan-Willem Grievink, directeur FoodService Instituut tijdens de start van de jaarlijkse horecabeurs Horecava in Amsterdam, meldt De Telegraaf.
Het instituut vergeleek de prijzen van driegangenmenu's in verschillende landen. In Nederland bleek men zo'n 20 procent duurder uit te zijn voor een etentje buiten de deur dan elders in Europa.
Vooral het verschil tussen de prijs in de supermarkt en het restaurant speelt de Nederlandse horeca parten, meent Grievink. "De afgelopen jaren hebben consumenten relatief eenvoudig kunnen bezuinigen door vaker boodschappen te doen. Daarmee ben je in Nederland heel goedkoop uit." In andere landen is het verschil tussen uit eten en thuis eten kleiner.
Gemiddelde prijs van een driegangenmenu in 2012-2013:
1. Nederland: 27,45 euro
2. België: 24,95 euro
3. Spanje: 21,10 euro
4. Groot-Brittannië: 20,47 euro
5. Frankrijk: 20,30 euro
6. Canada (inclusief fooi): 20,05 euro
7. Duitsland: 18,70 euro
8. VS (inclusief fooi): 17,71 euro
Bron: RTL Nieuws