Biologische boerderij 't Helder zoekt Helden

Crowdfunding: koop een biologische big

Varkenshouderij 't Helder van boer en boerin Dick en Berdy Sloetjes zoeken Helden die mee willen investeren in hun biologische bedrijf in Winterswijk. Op de boerderij houden zij bijzondere Heldervarkens, een zelfgefokt varkensras dat smaakvol vlees oplevert. Bovendien bieden zij de varkens veel ruimte in de bijzondere beddenstal, voeren ze zelfgeteelde granen aan hun dieren en hebben ze veel aandacht voor natuur, landschap en bijen. Dit maakt 't Helder varkensvlees ietsje duurder, maar wel lekker! 't Herder breidt de webwinkel steeds verder uit, zodat investeerders van harte welkom zijn. 't Helder biedt via crowdfundingwebsite www.Share2Start.com verschillende pakketten aan de heldhaftige investeerders. Zo is er de mogelijkheid 'Kiek 'n big': koop een big voor 100 euro en ontvang een vleespakket ter waarde van 120 euro. Het pakket 'Van zaadje tot karbonaadje' prikkelt de smaak: voor 150 euro ontvangt de investeerder 20% korting op een 'Diner voor Twee' bij restaurant de Gulle Waard, waar chef-kok Nel Schellekens haar bijzondere gerechten maakt.De crowdfunding-campagne van biologische boerderij 't Helder start voor Kerst. Doel is de verkoop van 10 biggetjes voor een totaalbedrag van 1000 euro rondom Kerst, maar in totaal hoopt 't Helder Helden te vinden voor een bedrag van 20.000 euro. Investeerders die een origineel geschenk voor Kerst willen aanbieden, kunnen kiezen uit de volgende pakketten:
  • Held grond: De investeerder legt 55 euro in ter adoptie van een stukje grond en ontvangt een vleespakket van 5 kilo ter waarde van 65 euro binnen 8 maanden,
  • Held 'Kiek 'n big': de investeerder legt 100 euro in en koopt een biggetje en ontvangt een vleespakket van 10 kilo ter waarde van 120 euro binnen 8 maanden,
  • Held 'Van zaadje tot karbonaadje': de investeerder legt 150 euro in en ontvangt een rondleiding op Eko Boerderij 't Helder met aansluitend 20% korting op een 'Diner voor Twee' bij Restaurant 'de Gulle Waard' in Winterswijk, onder leiding vanv. Euro-Toques chef-kok Nel Schellekens.

Alle informatie en voorwaarden om een heldhaftige investeerder in 't Helder te worden, kunnen geïnteresseerden lezen op www.share2start.com bij het project 'boer mee met de bio-boer'.

't Helder: waarom 'koop een big?'

't Helder is de biologische boerderij van varkenshouders Dick en Berdy Sloetjes, varkenshouders die houden van hun varkens. Ze hebben een heel speciale stal ontwikkeld waar de varkens zich optimaal thuis voelen: de beddenstal. In de ruimte, open stal zijn kleine 'bedjes' gemaakt, een hokje met heerlijk stro waar de varkens vrij in en uit kunnen lopen. Doordat de stallen allemaal heel open zijn, is het heel fris in de stal en vinden de varkens en biggen het ook heerlijk om met hun neus tussen de flappen in de bedden te liggen. De moedervarkens lopen ook graag naar buiten om verkoeling te zoeken in de modderpoel. Deze stal gaat verder dan de gebruikelijke eisen voor biologische varkenshouderij, waardoor 't Helder iets duurder werkt dan op andere biologische boerderijen. Met verkoop van varkensvlees aan consumenten, restaurants en slagers die kwaliteit weten te waarderen, kunnen Dick en Berdy Sloetjes hun bedrijf met succes runnen.

En kwaliteit biedt 't Helder: het ras varkens van Dick en Berdy Sloetjes, het Achterhoeks Heldervarken, is speciaal door Dick gefokt voor de smeuïge, malse vleessmaak. De varkens eten heerlijk granen en maïs, geteeld in de buurt in het Nationaal Landschap Winterswijk. Bovendien krijgen de varkens op 't Helder flink wat bewegingsruimte, ook buiten en in de modderpoel. Het eerlijke ras, het regionale dieet, de ruime lichaamsbeweging en de ambachtelijke verwerking maken dat het Heldervarken heerlijk smaakt. En als laatste, niet onbelangrijk punt: Het Achterhoeks Heldervarken mag langer groeien en wordt zo met een gewicht van minstens 120 kilogram geslacht. Dit komt een zekere rijpheid van het vlees ten goede, dat de investeerders zeker proeven in de vleessmaak. Chef-kok Nel Schellekend van restaurant de Gulle Waard in Winterswijk is dol op het Helder varken, en biedt investeerders dan ook 20% korting op een 'Diner voor Twee' met Helder varken in haar restaurant.

Investeerders en andere klanten kunnen trouwens het malse varkensvlees van boerderij 't Helder ook los verkrijgen. Michiel de Kinkelder van het bedrijf Biologistiek bezorgt het vlees van 't Helder in heel Nederland. Via de website www.biologischvlees.com kunnen klanten bestellingen plaatsen voor 't Helder varkensvlees en vlees van andere biologische boerderijen, zoals smaakvol rundvlees, lam en kip of bijzonder geitenvlees uit de prachtige Achterhoek. Zo weten klanten zeker dat zee en puur stukje vlees rechtstreeks van de boerderij kopen. Dick en Berdy Sloetjes van boerderij 't Helder willen graag – samen met anderen – hun boerderij in de toekomst voortzetten. Investeerders kunnen daaraan een steentje bijdragen via de crowdfundingcampagne.

Voor meer informatie: www.heldervarken.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.